Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Brunchen bij brasserie het Schielandshuis

Brasserie het Schielandshuis is dé verborgen parel in Rotterdam, ik ging er dit weekend uitgebreid brunchen. Lees nu mijn blog over brunchen bij Brasserie het Schielandshuis!

Dit weekend staken we de Coolsingel over en toen liepen we via de Korte Hoogstraat langs het Schielandshuis. Het Schielandshuis is een van de oudste gebouwen in Rotterdam. Het pand is dé ontmoetingsplek van de stad. Momenteel zitten er kantoren, vergaderzalen en brasserie restaurant het Schielandshuis in gevestigd. De menukaart heb ik online bekeken en deze sprak mij wel erg aan.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en ik was meteen onder de indruk van alle kunst en gezelligheid aan de muur. De brasserie is gezellig en ruim ingericht en je kunt hier terecht voor een brunch, borrel en diner. Gerechten van de menukaart kun je combineren en het is voor een breed publiek toegankelijk. Ook zit je comfortabel en ruim, dit vind ik een grote pre zo midden in de stad mis ik dit nog wel eens.

Uitgebreid brunchen

We zijn er net na de middag en met een klein ontbijt achter mijn kiezen, heb ik wel trek in een uitgebreide brunch. De menukaart is net nieuw en blijkt een heus boekwerk (kunstwerk op zich). Het begint met de geschiedenis van het Schielandshuis en het eindigt met alle gerechten voor de brunch, borrel en het diner. Ik ga voor de vegetarische egg’s benedict met avocado en neem hier zoete aardappelfrietjes met chipotle mayonaise bij.

Veggie egg’s benedict met avocado

Het is een heerlijk brunchgerechtje en ik had hierbij zelfs nog de keuze uit bruin of wit brood. Ik ga altijd voor bruin brood en de vega egg’s benedict smaken super. De zoete aardappelfrietjes zijn warm en krokant. De chipotle mayonaise is licht pittig en lekker om hier de frietjes in te dippen.

Nagerecht

Aangezien we een uitgebreide brunch doen rond twee uur besluit ook te gaan voor een zoet nagerecht. Ik ben daarom voor de crème brûlée gegaan met pompoen. Heel zoet, maar wel erg lekker! Ik vind brasserie het Schielandshuis echt een aanrader voor een uitgebreide lunch, die toegankelijk is voor de hele familie of ga gezellig met je partner of vriend(in).

Klik hier voor meer restaurant reviews op de website.

Pompoen crème brûlée
Spread the love