Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Koningsdag vier je in Rotterdam

Donderdag 27 april 2023 is het voor de tiende keer Koningsdag. Deze dag bezoekt de Koninklijke Familie onze stad: Rotterdam! Er is op Koningsdag natuurlijk vanalles te doen en te bezoeken in de stad, daarom deel ik in dit artikel een aantal van mijn tips. Lees snel meer en vier Koningsdag dit jaar in 010.

De route van Zuid naar het centrum

Mijn eerste tip is natuurlijk het programma bekijken waarin Willem-Alexander onze stad bezoekt. Dit kan natuurlijk lekker thuis voor de buis (vanaf 10.45 uur op NPO1) of ga langs de route staan van Zuid naar het centrum. De gehele route kan je hier vinden. Verwacht dit jaar geen koekhappen en zaklopen, want Koningsdag is dit jaar in een Rotterdams jasje gestoken. Zo staat er onder andere een ritje met de Watertaxi op het programma en worden de Kubuswoningen en de Markthal bezocht.

Natuurlijk is er in Rotterdam nog meer te doen. Sta jij met jouw oranje outfit langs de route of heb je dit jaar andere plannen?

The night before: K-Nacht: Het Oranjegala

Koningsnacht 26 op 27 april kun je vanaf 23.00 uur tot 6.00 uur terecht bij Het Oranjegala (Marconinstraat 39, Rotterdam). Hier zijn diverse zalen met een uitgebreide lineup. Hier kom je de K-Nacht wel door! Meer info is te vinden op de site van Weelde Rotterdam.

Vrijmarkt in wijkpark Oude Westen

Op diverse plekken in en om de stad is het natuurlijk mogelijk om spulletjes een tweede leven in te blazen. Houd een flinke voorjaarsschoonmaak en maak anderen blij met jouw apparaten, kleding of kunst. Voor ieder wat wils en wellicht scoor jij hier nog wel een collectors item!

Haal een zalige oranje tompouce in de stad

Je kunt ze alvast vooruit bestellen via o.a. Jordy’s Bakery of haal ze vast in huis in alle vroegte, zodat je ze niet misloopt. Een oranje tompouce hoort immers traditiegetrouw echt bij Koningsdag! Andere plekken waar de oranje tompouce verkrijgbaar is zijn: Bas Bakt, HEMA Koopgoot, Banketbakkerij Van Beek Specker, Banketbakkerij J. Van Dijk (Nieuwe Binnenweg) en Hotel New York.

Verjaardagsfeest Binnenrotte

Na het bezoek van het Koninklijk Huis op donderdag 27 april kan je gratis een bezoek brengen aan het podium op de Binnenrotte. Hier kun je de verjaardag van de Koning bijwonen en er treden diverse artiesten op zoals: Lee Towers, Ronnie Flex en Davina Michelle. Bezoek het podium deze Koningsdag van 12.00-17.00 uur aan de Binnenrotte!

Kralingse Bos festival

Tijdens Koningsdag kan je van 9.00 – 23.00 uur terecht bij het Kralingse Bos festival. Koop hiervoor je entree tickets en luister naar een mooie line-up met o.a. Broederliefde en The Opposities. Een feestje in het Kralingse Bos kan je ook dit jaar niet overslaan!

Koningskermis Rotterdam

Rond deze tijd van het jaar is het weer kermis aan het Lloyd Multiplein in Delfshaven. Van 21 april tm 7 mei geopend van 13.00 – 23.00 uur, ook tijdens Koningsdag. Ga een keertje langs in de avond: leuk met alle lichtjes van de kermis. Of ga overdag voor een ritje in de achtbaan en haal verse poffertjes, ze zijn hier heerlijk!

Haal een ijsje

Een ijsje halen is de stad is ook altijd heerlijk. Dit ga ikzelf dan ook zeker even doen tijdens een rondje vrijmarkt. In de Ben & Jerry’s Scoop Shop kan je tm 30 april een ijsje halen voor het goede doel! Ben & Jerry’s introduceert de oranje spikkels hoorntjes waarvan 10% van de opbrengst naar stichting krachtvrouwen in het Oude Westen (mijn buurtje) gaat. Ook haal je héérlijke ijsjes bij de Ijsmaker, de Ijssalon of ga voor vegan softijs naar Florentina Chocolates.

Ik wens je veel plezier tijdens Koningsnacht én dag in Rotterdam!

Klik hier voor meer Rotterdam tips.

Spread the love