Gevulde oranje paprika’s
oktober 14, 2024

Met Halloween eind oktober staan de recepten momenteel in het teken van de herfst en Halloween. Daarom een nieuw recept voor gevulde oranje paprika’s: easy to make. Lees snel verder!
In het najaar ben ik echt dol op warme maaltjes uit de oven met voedzame bonen of van die lekkere texmex maaltijden. Rotterdamfood staat vol met dit soort recepten, maar een recept voor gevulde paprika’s in Halloween sferen ontbrak tot nu. Halloween vind ik samen met de kerstdagen een van de leukste thema’s om op los te gaan met leuke versieringen en najaarssferen.
Het recept voor gevulde oranje paprika’s maak je gemakkelijk en is door het gezichtje op de paprika’s voor kinderen een leuke manier om meer groenten binnen te krijgen. Kook je mee?
Ingrediënten voor 4 gevulde paprika’s
4 oranje paprika’s
2 sjalotjes of een kleine ui
een paar teentjes knoflook
150 gram maïs
140 gram tomaten puree (biologisch)
2 biologische tomaten
240 gram zwarte bonen
110 gram volkoren basmati rijst
25 gram cheddar
eventueel een beetje vegetarisch gehakt
Bereidingswijze
- Ontpit de oranje paprika’s en snijd er, per paprika, twee oogjes uit.
- Snipper de ui, rasp de knoflook en bak dit kort in een koekenpan met wat olie.
- Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet en kook ondertussen de volkoren basmati rijst gaar in circa 25 minuten. Snijd de tomaten in blokjes.
- Bak het gehakt mee in de koekenpan en voeg vervolgens de zwarte bonen, mais, tomaten toe. Voeg de rijst toe wanneer deze gaar is na het afgieten.
- Vul de paprika’s en top ze af met wat geraspte cheddar. Tip: misschien heb je een beetje vulling over, dat is geen probleem: vul hier morgen als lunch een wrap mee!
- Bak de paprika’s 25 minuten in de oven op 180 graden en serveer met guacamole.
Klik hier voor meer temex recepten op de site.
