Gevulde aubergines met tomaat en mozzarella
mei 24, 2024

Gevulde aubergines zijn zo lekker. Ik vul ze graag met tomaat en buffelmozzarella. Check snel dit nieuwe recept op mijn foodblog!
Aubergine seizoen
Van eind maart tot en met eind september is het aubergine seizoen in volle gang. We kennen allemaal wel de gewone aubergine, maar je hebt ook nog leuke varianten hierop zoals de graffiti aubergine. Deze heeft een ander kleurtje en ziet er fancy uit. Ik ben aan de slag gegaan met de donkerpaarse ‘gewone’ aubergine en heb er een lekker vegetarisch recept mee gemaakt voor gevulde aubergines met tomaat en mozzarella.
Ingrediënten voor 1 portie
– 2 aubergines
– een theelepel rode pesto
– 2 kleine tomaten
– 125 gram buffelmozzarella
– 2 el. tomaten passata
Bereidingswijze
- Snijd de twee aubergines horizontaal in met sneetjes. Snijd de aubergine voor driekwart in en besmeer de aubergine met de helft van de rode pesto.
- Grill de aubergines 25 minuten op 200 graden zonder de oven voor de verwarmen.
- Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in plakjes.
- Haal de aubergines uit de oven en besmeer deze met de tomaten passata. Vul de aubergines vervolgens met afwisselend een plakje mozzarella en tomaat. Bestrijk de aubergines met de overige rode pesto.
- Grill de aubergine nogmaals in de oven, deze keer 10 minuten op 180 graden. Enjoy!
Klik hier voor meer recepten op de website.
