Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Restaurant Harper: nieuw in Den Haag

Den Haag is nog een hotspot rijker met de komst van restaurant Harper. Restaurant Harper: nieuw in Den Haag, lees nu mijn review.

Het Plein

In Den Haag pak ik altijd graag een terrasje aan de Plaats, vlakbij het Binnenhof. Deze locatie is lekker centraal en je kunt hier heerlijk relaxt zitten bij verschillende horeca zaken. Sinds april is restaurant Harper geopend en op uitnodiging ben ik enkele gerechten gaan proeven van het lente menu.

De menukaart van restaurant Harper

Restaurant Harper heeft een veelzijdige menukaart met Franse & fusion invloeden. Op ieder moment van de dag kun je hier terecht voor je ontbijtje, de lunch, een borrel momentje en je kunt hier natuurlijk ook uitgebreid dineren. Wij kiezen gerechtjes van de dinerkaart, op deze menukaart staan voornamelijk gerechtjes om te delen. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met seizoensgebonden producten. De porties zijn qua grootte vergelijkbaar met een voorgerechtje. Je kunt ook gaan voor meerdere gerechtjes en zo een aantal gangen diner doen. Daarnaast is er de optie om een bijgerecht te bestellen. Als side kun je dan gaan voor diverse soorten groenten, frietjes of tosti potato’s met dips. Wij delen ons diner in met drie gangen en voor ieder een gerechtje. Zo kunnen we lekker van alles gaan proeven.

Voorgerecht

Als voorgerecht ga ik voor de venkelsoep met aardappel, prei en oorspronkelijk zit hier parmaham bij. Omdat ik geen vlees eet, heb ik gevraagd of het ook vegetarisch mogelijk was en dat was geen enkel probleem. Wellicht meteen een eerste tip voor het restaurant om erbij te vermelden wanneer een gerecht ook vegetarisch te bestellen is ;). Het nieuwe restaurant is nog volop in ontwikkeling dus mogelijk wijzigen ze hier en daar nog wat met de menukaart.

Dan nog mijn review over de venkelsoep: deze soep is echt geweldig lekker. Lekker vol van smaak en zelfs voor een soep een goed vullend gerecht, waarschijnlijk doordat er aardappel in zit. Ik ben meteen fan van venkelsoep nu!

Tussengerecht

We zijn aangekomen bij het tussengerecht. Er staat geroosterde bloemkool op het menu bij restaurant Harper en die verleiding kan ik niet weerstaan, mede dankzij de spannende combinatie met witte chocolade. Mijn oog viel hier meteen op en ik ben reuze benieuwd. Het gerecht bestaat uit geroosterde bloemkool, pinda, kokos en witte chocolade.

Geroosterde bloemkool, pinda, kokos en witte chocolade.

Qua omschrijving vind ik het een spannend gerecht, maar het is echt het proeven waard. Passievrucht is er nog aan toegevoegd en de witte chocolade is, naar mijn mening, subtiel aanwezig. Het geeft dit gerecht een romige touch en de combinatie met de crunchy pinda is ook erg goed. Een voltreffer qua smaak als je het mij vraagt.

Hoofdgerecht met als side friet met Belgische mayonaise

Als hoofdgerecht kies ik de ravioli en we bestellen er frietjes bij om te delen. De menukaart zou zo ingericht zijn op, voor, tussen en hoofdgerecht, maar bij ‘de hoofdgerechten’ ontbreken naar mijn mening toch wat vega opties. Verder is er bij restaurant Harper overigens meer dan genoeg keuze qua vegetarisch, vlees en vis gerechten. Met eventuele allergieën houden ze ook rekening zodra je dit aangeeft bij de bediening.

De ravioli is lekker fris door de limoen toevoeging. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zulke smaakvolle ravioli gegeten, dus ik ben enthousiast. De frietjes smaken ook naar meer, mede dankzij de homemade Belgische mayo!

Ik kan wel zeggen dat ik restaurant Harper van harte kan aanbevelen voor een etentje. Wat misschien meer zegt is dat je me hier vaker gaat treffen deze zomer op welk moment dan ook. Ik ben namelijk ook reuze benieuwd naar de ontbijt en lunch kaart en de locatie is echt top!

Restaurant Harper – Plaats 25 – Den Haag

Klik hier voor meer reviews op de site.

Ravioli met frietjes en Belgische mayonaise
Spread the love