Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

French toast met gebakken appel

Wentelteefjes, ik vind het zó lekker om te eten en maak dit eigenlijk te weinig. Tijd voor een nieuw recept: French toast met gebakken appel.

Gebakken appel met kaneel

De geur van gebakken appel en kaneel doet me echt denken aan de winter. De combinatie met wentelteefjes heeft me echt verrast, want dat is echt een perfecte match. In dit nieuwe recept deel ik met jou hoe je deze French toast maakt en ik heb er nog een lekker Salted karamel sausje aan toegevoegd voor wat extra smaak.

Ingrediënten per portie

een ei

een takje rode bessen

een appel

snuf kaneel

salted karamel sausje van Prozis (gebruik kortingscode RDAM voor korting op alles in de webshop – samenwerking)

75 ml. magere melk

twee sneetjes brioche brood

Bereidingswijze

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
  2. Klop het ei en voeg de melk toe in een kommetje.
  3. Voeg een snuf kaneel toe en dompel de sneetjes brioche brood door dit mengsel en draai ze om.
  4. Doe een beetje boter/ghee in de koekenpan en bak het brioche brood aan beiden kanten. Voeg de stukjes appel toe en bak dit mee.
  5. Serveer het brioche brood op een bord, verdeel de appel en het takje rode bessen erover en voeg de salted karamel saus toe.
  6. Geniet ervan!

Klik hier voor meer ontbijtjes

French toast met gebakken appel
Spread the love