Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan chocolade kerstboom broodjes

Tips voor de kerstbrunch zijn altijd welkom. Met deze vegan choco broodjes steel jij de show op de ontbijttafel. Maak nu vegan chocolade kerstboom broodjes.

Brunchen tijdens de feestdagen

Tijdens de kerstdagen willen we allemaal net wat extra uitpakken met het ontbijt of de brunch. De één eet Vega(n), de ander heeft allergieën en de ander wil vooral gewoon lekker uitgebreid eten. Het recept wat ik heb gemaakt voor deze vegan chocolade kerstboom broodjes is voor iedereen toegankelijk. Het is een lekker vers chocolade broodje dat je binnen een half uurtje vanuit de oven direct op tafel kunt serveren. Leuk om te maken en ook nog eens heerlijk om te serveren tijdens de feestdagen. Het choco broodje is gemaakt in de vorm van een kerstboom, super leuk ook voor de kids!

Ingrediënten voor circa 16 kleine chocolade broodjes

170 gram So Vegan So Fine Pure Chocoladepasta

2 rollen bladerdeeg (270 gram per stuk)

16 satéprikkers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het eerste bladerdeeg uit en besmeer dit met de pure chocoladepasta.
  3. Rol het tweede bladerdeeg uit over het eerste bladerdeeg met pasta.
  4. Snijd het bladerdeeg, met behulp van een pizzasnijder, in 16 reepjes.
  5. Rol de reepjes op, van onder breed en van boven smal, zo ontstaat er een kerstboom vormpje.
  6. Rijg het kerstboompje op de satéprikker en herhaal dit bij alle vormpjes.
  7. Bak de choco kerstboom broodjes 20 minuten op 200 graden en laat deze kort afkoelen.
  8. Serveer tijdens de brunch en geniet ervan!

Meer tips voor de feestdagen.

Vegan chocolade kerstboom broodjes
Spread the love