Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Boerenkool salade met Castello kaas

Maak nu boerenkool salade met pittige blauwe kaas.

Het boerenkool seizoen is volop in gang en alle vitamientjes zijn momenteel van harte welkom. In januari letten we allemaal een beetje op wat we eten, maar hé het moet ook lekker zijn! Daarom heb ik een recept bedacht voor boerenkool salade met Castello kaas. Een lekker romig kaasje vol met pit.

Ingrediënten per persoon

150 gram boerenkool

1 t.l. olijfolie

3 cocktail tomaatjes of kleine tomaatjes

40 gram Creamy Blue Castello kaas

een kwart rode ui

een eetlepel blanke rozijnen

een handje walnoten

Bereidingswijze

  1. Doe een theelepel olijfolie in de wokpan en voeg de boerenkool toe. Bak de boerenkool 5-10 minuten. Zodra het begint te slinken kan je de boerenkool in een kom doen.
  2. Snijd de cocktail tomaatjes in vieren en schil de ui. Snijd de ui in ringen en verdeel de tomaat en ui over de boerenkool salade.
  3. Voeg vervolgens ook de Creamy blue Castello kaas toe en verdeel een handje walnoten over de salade. Als laatste top je af met de blanke rozijnen.
  4. Tip: als je de boerenkool salade te droog vind dan kan je optioneel nog een theelepel olijfolie over de salade doen.

Meer recepten kun je hier vinden.

Boerenkool salade met Castello kaas
Spread the love