No bake aardbeien taartje
februari 6, 2022

No bake aardbeien taartje met aardbeien van Calinda
De aarbeien van Calinda koop je o.a. bij Dirk supermarkten en Ekoplaza. De aardbeitjes worden duurzaam geteeld in Spanje onder de mediterraanse zon. De aardbeien hebben een intens zoete smaak, zijn zacht en verkrijgbaar van december tot juni. Ideaal om ze nu in te slaan en daar lekkere gerechten mee te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere salade met aardbeien, zoete ontbijtjes of maak er een lekkere fruittaart van. Dat laatste heb ik gedaan: ik heb een recept ontwikkeld voor een no bake aardbeien taartje.
Ingrediënten
Bodem
290 gram Digestive koekjes
150 gram plantaardige margarine
Vulling
400 m.l. houdbare slagroom
300 gram Philadelphia roomkaas (naturel)
100 gram kristalsuiker
Een zakje klopfix
2 theelepels vanille aroma
Toppings
350 gram Calinda aardbeien (o.a. te koop bij Dirk)
Bereidingswijze
- Bekleed een hartvormige bakvorm (doorsnede 26 c.m.) met bakpapier en vet de randen in met margarine.
- Smelt de margarine op lage stand in een pannetje. Maal de Digestive koekjes fijn met behulp van een keukenmachine of gebruik hiervoor de deegroller. Zodra de margarine gesmolten is vermeng je dit met de koelkruimels tot een geheel.
- Verdeel dit mengsel over de bodem van de cakevorm en druk dit stevig aan met behulp van een vork. Laat de bodem twee uur afkoelen en begin dan met de bereiding van de vulling.
- Klop met behulp van een mixer de slagroom, klopfix, kristalsuiker en het vanille aroma. Na een paar minuten kloppen voeg je ook de roomkaas toe. Mix opnieuw tot het een dikker geheel wordt en giet het dan in de cakevorm. Laat de vulling 4 uur tot een nacht afkoelen in de koelkast.
- Spoel de Calinda aardbeien af met koud water. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de hele taart. Enjoy!
Dit artikel betreft een betaalde samenwerking met Calinda.
Klik hier voor meer no bake recepten op de Rotterdamfood website.
