Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Baked oats met Oreo koekjes

Baked oats ontbijtje met Oreo koekjes

Baked oats, wat is dat fijn nu als ontbijtje tijdens de koude winterdagen. Een heus feestje om mee wakker te worden, zeker wanneer je er Oreo cookies in verwerkt. Blijer kan je een mens in de ochtend niet maken! Het recept is Rotterdamfood proof: makkelijk en snel te maken met slechts enkele ingrediënten. Het is heerlijk als ontbijt of als tussendoortje: krijg jij al trek?

Ingrediënten voor twee porties

75 gram havermout

150 m.l. plantaardige drink (ik ben momenteel helemaal weg van Alpro No M*lk)

1 t.l. kaneel

een eetlepel cacapoeder

1 t.l. bakpoeder

vier Oreo koekjes

een beetje olijfolie of boter om mee in te vetten

Bereidingswijze baked oats met Oreo koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ovenschaaltjes in ter grootte van tapasschaaltjes.
  2. Pak een kom ter grootte van een ontbijtbowl en voeg hier havermout, kaneel, cacao- en bakpoeder in en meng dit goed door elkaar met behulp van een vork.
  3. Giet vervolgens de plantaardige drink hierbij en roer opnieuw.
  4. Verdeel dit mengsel over de twee bakjes en top af met op ieder bakje een heel Oreo koekje.
  5. Bak de schaaltjes 30 minuten af op 180 graden en laat deze een paar minuutjes afkoelen.
  6. Verkruimel nog twee Oreo Koekjes en verdeel deze over de schaaltjes.
  7. Je baked oats zijn nu ready to eat: enjoy!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Baked oats met Oreo koekjes

Spread the love