Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Een romig Snickers taartje

Een romig Snickers taartje maken

Ik ben dol op pindakaas en er gaan hier jaarlijks heel wat potten doorheen. Wel let ik er altijd op dat ik 100% pindakaas neem zonder gekke toevoegingen. Een mooie aanleiding om dit recept voor een romig Snickers taartje met jullie te delen.

Met 100% pindakaas maak ik vaak mijn blissballs, ik beleg er mijn brood mee of smeer een klodder uit over mijn ontbijtbowls met granola. Pindakaas is een heerlijke smaakmaker en de 100% pindakaas kan je veelzijdig gebruiken, bijvoorbeeld ook als basis voor satésaus.

Mijn vriend is dol op zoete romige taartjes en daarom heb ik een recept gemaakt voor een romig Snickers taartje met chocolade en pindakaas swirls. Dit is een no bake recept dat je zonder oven kunt maken. Het enige wat je nodig heb zijn de ingrediënten, een taartvorm van 24 cm, mixer en een koelkast. We gaan meteen aan de slag!

Ingrediënten

250 gram Lotus speculoos koekjes

95 gram (plantaardige) margarine

5 eetlepels 100% pindakaas (gebruik in de webshop van KoRo kortingscode: ‘MARISA5’)

260 gram opgeklopte slagroom van bijvoorbeeld Melkunie

200 gram Mon Chou verse roomkaas

een zakje Klopfix

60 gram kristalsuiker

Toppings

2 eetlepels 100% pindakaas

een handje ongezouten pinda’s

50 gram pure chocolade(druppels)

Bereidingswijze

  1. Pak een ronde taart bakvorm van 24 cm diameter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen een beetje in met margarine.
  2. Verkruimel de Lotus speculoos koekjes met behulp van de keukenmachine of een deegroller.
  3. Smelt de plantaardige margarine en voeg deze bij de koekkruimels in de beslagkom. Roer dit door tot het een geheel wordt. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk dit met een vork goed tegen de bodem. Koel de taartbodem een uur in de koelkast.
  4. Ondertussen kan je de vulling al maken. Gebruik hiervoor je stamixer of een beslagkom met handmixer. Doe hier de verse Mon Chou roomkaas in met kristalsuiker, klopfix en 100% pindakaas. Mix dit kort door elkaar en voeg dan ook de opgeklopte slagroom hierbij. Mix dit stevig door tot het wat dikker wordt.
  5. Giet de vulling in de bakvorm en laat dit een nacht koelen in de koelkast.
  6. De volgende dag haal je de bakvorm uit de koelkast en begin je met de voorbereidingen voor de toppings.
  7. Smelt de chocolade(druppels) au bain marie in een pannetje. Zodra de chocolade gesmolten is kan je deze met een lepel verdelen over het taartje. Hetzelfde doe je met de 100% pindakaas en als laatst top je af met een handje ongezouten pinda’s.
  8. Laat het taartje nog even afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is.
  9. Geniet van dit zaa-lige Snickers taartje!

Meer recepten kun je hier vinden.

Een romig Snickers taartje
Spread the love