Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Avocado toast met feta kaas en tomaat

Een lekker en eenvoudig recept: avocado toast met feta kaas

Avocado toast we raken er soms een beetje op uitgekeken, daarom is het leuk om hiermee te variëren. Pimp je avocado toast eens met kaas en lekkere groenten. Met dit recept voor avocado toast met feta kaas zet jij binnen no time een lekker maaltje op tafel. Binnen tien minuutjes maak je deze heerlijke toast klaar en heb je weer eens wat anders dan een gewone avocado toast. De meeste ingrediënten ervan heb je vaak al in de koelkast dus waar wacht je nog op?

Ingrediënten voor 2 toasts

2 sneetjes zuurdesem brood

8 cherry tomaatjes (het liefst met takje)

een halve avocado

75 gram feta (je kunt natuurlijk ook vegan feta gebruiken)

olijfolie

een klein beetje lente ui – in kleine ringetjes gesneden

chili flakes

zwarte peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Pak een ovenschaal en doe de cherry tomaatjes hier met takje en al in. Besprenkel de cherry tomaatjes met olijfolie en bak ze 15 minuten in de oven op 180 graden.

3. Toast het zuurdesembrood en prak de halve avocado.

4. Smeer de avocado over de twee toasts en strooi de chili flakes en zwarte peper over allebei de toasts.

5. Verkruimel de (vegan) feta over de laag avocado.

6. Haal de tomaatjes uit de oven en leg deze op de avocado toast met feta.

7. Top als laatste de toasts af met wat lente ui en geniet van de toasts!

Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.

Avocado toast met feta kaas
Spread the love