Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Lunchtip: aubergines met geitenkaas en amandelen

Gezonde lunchtip

Meer groenten inpassen aan je eetpatroon, iedereen is er mee bezig in deze tijd! Zelf begin ik al in de ochtend: op een cracker niet alleen kaas, maar ook wat rucola, tomaat en komkommer. De lunch vond ik voorheen lastiger. Vaak herhaalde ik het trucje weer, terwijl er zo veel lekkere alternatieven zijn. Eerder deze week maakte ik bijvoorbeeld al deze verrukkelijke bloemkoolsteak. Vandaag ben ik aan de slag gegaan met gepofte aubergines. Lunchtip: aubergines met geitenkaas en amandelen.

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 aubergine

handje amandelen

eetlepel granaatappelpitjes

geitenkaasspread

2 schijfjes geitenkaas

klein beetje olijfolie

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aubergine door de lengte in twee stukken.
  3. De platte kant van de aubergine smeer je in met een klein beetje olijfolie. Leg de aubergine helften dan op een bakplaat (bekleed met bakpapier). De aubergine rooster je nu 30 minuten op 180 graden.
  4. Haal de aubergines uit de oven en laat deze kort afkoelen.
  5. Smeer de geitenkaasspread over de platte kanten van de aubergines.
  6. Verkruimel dan ook de schijfjes geitenkaas hierover. Voeg de amandelen en granaatappelpitjes toe. Als laatste voeg je de tijm toe.
  7. Smakelijke lunch gewenst!
Lunchtip: aubergines met geitenkaas en amandelen

Dit aubergine gerecht zet jij ook in een handomdraai op tafel! Het kost je niet meer tijd dan het smeren van een boterham. Terwijl de aubergines in de oven zitten kan jij gewoon verder gaan met thuis werken. Waar wacht je op? Start vandaag nog en eat your veggies.

Klik hier voor meer artikelen met het onderwerp ‘gezondheid’.

Styling Board van Create & co

Spread the love