Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Glutenvrije bananen wafels met chocolade

Bak deze glutenvrije wafels voor Valentijnsdag

De laatste maanden van 2020 stonden in het teken van het ambassadeurschap dat ik aan ben gegaan met Côte d’Or chocolade. Hier komt nu een einde aan na een fijne samenwerking. Ik ga mij nu meer focussen op receptontwikkeling, foodfotografie en social media beheer. Nog een keer maak ik een recept met de chocolade van Côte d’Or in de hoofdrol. Wat dacht je van deze glutenvrije bananen wafels met chocolade? Ook leuk om te maken tijdens Valentijnsdag binnenkort 😉

Ingrediënten voor 2 (glutenvrije) wafels:

2 oude bananen

1 t.l. kaneel

55 gram boekweitmeel

3 e.l. havermelk bijvoorbeeld Koro – code ‘marisa5’ geeft je 5% korting

1 t.l. bakpoeder

Toppings:

1 banaan

maple syrup

een paar aardbeien

Côte d’Or chocolade extra puur (ik gebruikte 1 blokje)

Bereidingswijze:
  1. Prak 2 bananen in de beslagkom en voeg 1 theelepel kaneel toe.
  2. Voeg het boekweitmeel en de havermelk toe. Meng dit tot een glad geheel en voeg dan ook het bakpoeder toe en roer het beslag nog kort door.
  3. Vet je wafelijzer goed in en giet het beslag erin.
  4. Ondertussen kan je de toppings voorbereiden: snijd de banaan in plakjes, de aardbeien in tweeën en snijd het stukje chocolade in kleine stukjes.
  5. Check of de wafels gaar zijn en leg ze op een dinerbord.
  6. Voeg de toppings toe: eerst de plakjes banaan, dan de aardbeien, maple syrup en de stukjes chocolade.
  7. Enjoy your waffle op valentijnsdag!

Klik hier voor meer recepten.

Valentijnsdag – Glutenvrije bananen wafels met chocolade

Spread the love