Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegetarische taco’s met bonenmix

Alles smaakt lekkerder met bonenmix en een klodder guacamole! In dit artikel kun je nu mijn nieuwste vegetarische taco recept vinden gevuld met verschillende bonen en gesmolten cheddar kaas. Maak nu vegetarische taco’s met bonenmix!

Ideale vegetarische, voedzame maaltijd voor een doordeweekse (werk)dag

Doordeweeks willen we allemaal wel een lekkere, maar ook snelle én voedzame maaltijd. In de supermarkt kan je diverse bonenmixen vinden in blik of in een super handige stazak. Ik maak vaak en graag gebruik van deze voedzame peulvruchten. Ze vullen goed en zijn altijd handig om in huis te hebben als vegetariër. Deze keer kookte ik vegetarische taco’s met zo’n super handige bonenmix. Kook je mee?

Ingrediënten voor 2/3 personen

100 gram vegetarisch gehakt (hoeft niet per se, maar ik vind dit wel lekker zo af en toe)

1 stazak HAK Mexicanez taco’s bonenmix

een rode ui

8 taco schelpen

Bakje geraspte cheddar kaas of een andere soort kaas

een teentje knoflook

snuf witte peper en chiliflakes

serveertip: voeg wat sla en guacamole toe op het bord

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de rode ui en rasp de knoflook. Bak dit in de pan met het vegetarische gehakt.
  3. Voeg de stazak van HAK Mexicanez bonenmix toe en roer alles goed door elkaar en voeg een snuf peper en de chiliflakes toe.
  4. Leg 8 taco’s in een ovenschaal en vul de taco’s met deze vulling en top af met de geraspte cheddar.
  5. Bak de taco’s 10 minuutjes in de oven op 200 graden zodat de cheddar smelt.
  6. Serveer met guacamole en sla. Geniet van deze super lekkere texmex maaltijd!

Deze blog betreft een samenwerking met HAK Mexicanez.

Klik hier voor meer vegetarische recepten op de website.

Vegetarische taco’s met bonenmix
Spread the love