Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Blissballs met hazelnoot en chocola

Een super lekker recept voor een gezonde(re) snack, maak nu deze energieballetjes gemaakt van hazelnoten en chocolade.

Het is soms een hele struggle om verantwoorde te genieten van een lekkere snack. Met dit recept voor blissballs met hazelnoot en chocola kan je nu een heerlijk einde middag snackje maken. Je hebt er niet veel voor nodig, kunt ze bewaren in de koelkast en de oven hoeft niet aan: lekker summer proof!

Ingrediënten voor circa 30 blissballs

200 gr. hazelnoten

3 el. havermout

2 el. Guosto chocolate-hazelnut flavor powder (10% kortingscode ‘RDAM’ in samenwerking met Prozis)

200 gr. dadels

3 el. pindakaas

5 el. agave siroop

Om mee af te toppen

200 gr. melkchocolade druppels

een handje fijn gesneden hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Maal de hazelnoten fijn met behulp van de keukenmachine en voeg daarna de ontpitte dadels toe.
  2. Maal opnieuw tot dit is fijn gemaald en voeg de pindakaas, havermout, agave siroop en guosto flavour poeder toe en laat de keukenmachine zijn werk doen.
  3. Met het ‘deeg’ rol je balletjes in je hand. Leg deze op een bakplaat of plank en laat de blissballs een nachtje in de koelkast staan.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en top de blissballs hiermee af (tip gebruik een lepel of twee vorken om de chocoladelaag goed te verdelen). Top af met de gesneden hazelnoten, laat de melkchocolade uitharden en geniet!

Klik hier voor meer no bake recepten op de website.

Blissballs met hazelnoot en chocola
Spread the love