Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegetarisch kerst voorgerecht: tomaten carpaccio

Een feestelijke starter tijdens de feestdagen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze carpaccio scoor je punten deze kerstdagen. Maak nu dit vegetarisch kerst voorgerecht: tomaten carpaccio!

Steeds meer vegetarische variatie mogelijk

Een trend van de afgelopen jaren is toch wel de veelzijdigheid van groenten en vega gerechtjes tijdens de feestdagen. Zowel de horeca als supermarkten spelen hierop in met het veelzijdige aanbod aan vegetarische en vegan producten. Waar je het vroeger moest doen met enkel de salade geitenkaas is er nu vanalles mogelijk. Vegan kaasjes, gefermenteerde groenten en ga zo maar door.

Thuis brengen we in de winter graag meer tijd door in onze keuken waar we koken met seizoensgroenten en producten uit onze eigen streek. Wil je toch graag uit eten tijdens de feestdagen bekijk dan mijn restaurant tips.

Aan de slag met groenten

Groenten als basis voor gerechten vind ik zelf heerlijk, zeker tijdens de kerstdagen wil je er ook goed opletten dat je voldoende vitamientjes binnenkrijgt. Ook zijn gerechten met groenten vaak wat lichter, wat fijn is na een aantal dagen wat zwaarder tafelen. Daarbij zijn tomaatjes heerlijk, veelzijdig en goed te combineren met andere smaken. Maak nu deze overheerlijke tomaten carpaccio met feta en walnootjes.

Ingrediënten per portie

4 Tasty Tom tomaatjes (of gebruik middelgrote tomaten)

een handje rucola

35 gram biologische feta

een handje walnoten

optioneel een dressing zoals: balsamico of gebruik een theelepel honing

Bereidingswijze

  1. Was de Tasty Tom tomaatjes goed af en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Beleg een dinerbord met de plakjes tomaat en strooi er een handje rucola overheen.
  3. Verkruimel de feta en verdeel de kruimels over de tomaten carpaccio.
  4. Als laatste top je af met de stukjes walnoot en de optionele dressing.
  5. Geniet van dit lekkere voorgerecht!

Klik hier voor meer inspiratie voor de feestdagen.

Vegetarisch kerst voorgerecht: tomaten carpaccio
Spread the love