Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Kruidnoten truffels met witte chocolade

Sinterklaas zit er weer bijna op, maar wat te doen met alle kruidnoten leftovers? Ik weet er wel raad mee en ik maakte kruidnoten truffels met witte chocolade.

Natuurlijk kan je ook andere chocoladeletters omsmelten en hiervoor gebruiken. Lees snel verder voor dit makkelijke recept!

Dag Sinterklaasje…

Na Pakjesavond is de Sint weer het land uit. De kruidnoten en chocoladeletters blijven achter en aangezien deze vaak al enkele maanden in de schappen liggen ben je er misschien ook wel klaar mee. De hoogste tijd om er andere draai aan te geven. Je kan het strooigoed namelijk verwerken in allerlei lekkere baksels, denk aan brownies, arretjescake, kruidnoten cake of take it easy. Mijn recept is namelijk super makkelijk en te bereiden met enkele gerechten.

Ingrediënten voor circa 24 kruidnoten truffels met witte chocolade

250 gram kruidnoten

200 gram roomkaas light

200 gram witte chocolade

een handje verkruimelde kruidnootjes

Bereidingswijze

  1. Maal de kruidnoten fijn met behulp van een keukenmachine (tip: gebruik Magimix)
  2. Voeg de roomkaas (light) toe en maal dit kort tot een bal deeg.
  3. Rol van dit deeg circa 24 balletjes. Smelt de witte chocolade au bain marie.
  4. Voorzie iedere truffel van een chocolade laagje en top af met kruidnoten kruimels.
  5. Laat de kruidnoten truffels een uurtje afkoelen in de koelkast en geniet!

Meer tips voor de feestdagen.

Kruidnoten truffels met witte chocolade
Spread the love