Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Chocolade fudge met sneeuwpopjes

Oh baby it’s cold outside…. Tijd voor een warme kop thee en chocolade fudge met sneeuwpopjes. Maak nu deze choco fudge voor de feestdagen!

Fudge in allerlei smaken

Wie vaker deze website bezoekt merkt op dat ik regelmatig fudge maak. Op de website heb ik dan ook een aparte categorie aangemaakt waar ik verschillende fudge recepten deel. Neem gerust eens een kijkje wanneer je interesse hebt in meer inspiratie voor je homemade fugde!

Deze keer ben ik aan de slag gegaan met het recept voor de feestdagen. De vulling bestaat uit roomboter kerstkrans koekjes deze voorzien de kerst fudge van een heerlijke crunchy bite. De fudge top ik af met Sprinkles die ik heb gekregen van Super Streusel en vrolijke witte chocolade sneeuwpopjes die ik heb gekocht bij Albert Heijn.

De fudge heb ik in grote stukken gesneden zodat het schattige sneeuwpopje in tact blijft, wel zo leuk voor de beelden. 😉 Ik raad je aan om de fudge in kleinere stukjes te snijden, aangezien deze vrij machtig is.

Ingrediënten voor circa 20 stukjes fudge

397 gram gecondenseerde melk

400 gram melkchocolade

10 roomboter kerstkrans koekjes

een handje sprinkles

10 witte chocolade sneeuwpopjes

Bereidingswijze

  1. Smelt de melkchocolade au bain marie en voeg de gecondenseerde melk toe. Roer dit goed door elkaar en breng met de helft ervan een eerste laag fudge aan in een brownie bakvorm.
  2. Verdeel de roomboter kerstkransjes over de eerste laag fudge. Smeer de andere helft uit over de kerst koekjes.
  3. Top af met de sneeuwpopjes en sprinkles.
  4. Laat de fudge 3 uur uitharden in de koelkast en snijd deze in circa 20 blokjes.

Check Rotterdamfood.nl voor meer tips voor de feestdagen.

Chocolade fudge met sneeuwpopjes
Spread the love