Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan Sinterklaas cake met kruidnoten

Vegan Sinterklaas cake met kruidnoten bakken

En het is tijd voor nog een Sinterklaas bakrecept. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met vegan chocolade druppels en hiermee heb ik een makkelijk Sinterklaas recept ontwikkeld. Het recept is vegan, super lekker en makkelijk zelf te maken. Waar wacht je nog op!?

Ingrediënten

260 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram plantaardige margarine

50 gram havermeel

95 gram kristalsuiker

70 gram kruidnoten

250 m.l. Alpro not m*lk

3 e.l. koek en speculaaskruiden

1 t.l. vanille aroma

Toppings

150 gram pure chocodrops (gebruik kortingscode ‘MARISA5’ via de webshop dan ontvang je 5% korting op je order) of gebruik een reep pure chocolade.

een handje kruidnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de plantaardige margarine.
  3. Pak de beslagkom en voeg zelfrijzend bakmeel, havermeel, kristalsuiker, Alpro not milk, koek & speculaaskruiden en vanille aroma toe. Roer dit mengsel door elkaar en giet de gesmolten margarine hierbij. Mix of roer opnieuw!
  4. Voeg als laatste 70 gram kruidnoten toe en spatel het beslag zachtjes door.
  5. Bekleed een cakevorm met een nat bakpapiertje en giet het beslag erin.
  6. Bak de cake 55 minuten af op 180 graden en laat deze minstens 30 minuten afkoelen.
  7. Smelt de KoRo chocodrops au bain marie in een pannetje en giet dit in delen op de sinterklaas cake. Verdeel de gesmolten chocolade met een spateltje.
  8. Top de cake vervolgens af met een handje kruidnoten en wacht tot de chocolade laag stevig en opgedroogd is.
  9. Daarna kan je de cake aansnijden en er lekker van genieten: enjoy!

Klik hier voor meer Sinterklaas gerelateerde berichten op de website.

Vegan Sinterklaas cake met kruidnoten
Spread the love