Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Terugblik op een dagje Delft

Terugblikken op een dagje Delft

Zuid Holland heeft voor mij nog zo veel om te ontdekken. Zo ook Delft: ik ben een keer eerder in deze stad geweest en was toen niet in de gelegenheid om uitgebreid de stad te verkennen. Daar moest verandering in komen, want het is mij bijgebleven hoe gezellig ik het hart van de stad daar heb ervaren. Sfeervol met grachten, oude panden en de markt aan de Nieuwe Kerk. Deze stad moet verkend worden en dus ben ik er op uit gegaan samen met een goede vriendin.

Ik vergeet altijd hoe dichtbij Delft wel niet ligt. Je bent er zo met de auto of het openbaar vervoer. Voor de afstand hoef je de reis niet te laten! Eenmaal in Delft herken ik de markt aan de Nieuwe Kerk meteen. Aan de markt heb je (overdekte) terrasjes met heaters en kacheltjes buiten. Ook hangen er fleecedekentjes over de stoelen, wat ideaal is nu het wat kouder is. We beginnen de dag met een cappuccino op een van de terrasjes met een kacheltje naast ons.

Het centrum en de hotspots

Het centrum is karakteristiek met mooie panden aan de grachten en ik vind het hart van de stad erg gezellig. Het is wat kleiner en overzichtelijker vergeleken met Rotterdam. Je kan in Delft wat grotere winkelketens vinden zoals: The Body Shop, Jamin, Xenos, Hema enzovoorts. Daarnaast heb je er ook lokale bakkers, delicatesse zaakjes en The Christmas Shop. Bij de Christmas Shop verkopen ze alles wat jij nodig hebt om de kerstdagen door te komen. Van inpakpapier tot kerstballen, ook kan je in deze webshop het ideale cadeautje bestellen voor onder de kerstboom.

The Cristmas Shop – Delft

De terrasjes en pleintjes vind ik in Delft erg leuk en gezellig! Je hebt er de ruimte en toen wij in de stad waren kostte het ons weinig moeite om een plekje te vinden op een van de leuke terrasjes. Via Instagram heb ik nog een oproep gedaan met de vraag: waar kan ik het beste naartoe voor een lekkere kop koffie? Hierop kreeg ik vaak het antwoord: bij Stek in Delft. Helaas zat Stek bommetje vol op de dag dat wij er waren dus zijn we ergens anders op het terras nog wat gaan drinken en lunchen.

Lunchen en een theetje doen

Na een flinke wandeling door Delft besluiten we om een drankje te doen bij Plein 11. Hier ploffen we neer op een warm en overdekt terras aan een leuk plein. Om het terras liggen twee straten waar je uitzicht op hebt en lekker mensen kunt kijken. Ik bestel een gember thee en bestudeer de menukaart. We besluiten om bij Plein 11 nog een hapje te eten, na de stevige wandeling door de stad hebben we aardig wat trek. Mijn oog valt op de poffertjes die de hele dag te bestellen zijn. Ik twijfel nog even, want de bloemkoolsoep trekt ook mijn aandacht. Eigenlijk is er al geen andere mogelijkheid meer, want met poffertjes op de menukaart zit je bij mij altijd goed. De vriendin waarmee ik in Delft ben gaat voor een broodje hummus met veel veggies. We zijn blij verrast en hebben genoten van een zalige lunch bij Plein 11.

Plein 11 – poffertjes als lunch

Afsluiten met een vegan all you can eat diner

In Rotterdam eet ik al graag bij Rozey. Dit vega(n) all you can eat restaurant is een van mijn lievelings zaakjes als het gaat om uitgebreid dineren. Inmiddels heeft Rozey meerdere vestigingen geopend waaronder het nieuwste restaurant in Delft. De locatie zit op een mooie rustige plek op loopafstand van het station. Aan de Zocherweg deelt Rozey Delft het pand met restaurant Heinde & Ver. Rozey Delft is niet te vergelijken met het restaurant in Rotterdam. De locatie is erg rustig gelegen met een mooie vijver voor de deur. Achter het restaurant is nog een mooie binnentuin, hier ben ik richting het voorjaar wel heel benieuwd naar. De menukaart van Rozey Delft is exact hetzelfde als die van de vestiging in Rotterdam. De service is geweldig, het personeel is zeer gastvrij en de bediening serveert alles in vlot tempo. De gerechtjes zijn van goede kwaliteit zoals we dit gewend zijn van Rozey. Dit vegan diner is een heerlijke afsluiter van een dagje Delft!

Rozey Delft – vegan broodje gyros

Klik hier voor meer blogs in de categorie travel/city

Spread the love