Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan recept voor cranberry bananenbrood

Cranberry: een vitamine bommetje

Van Terschellingercranberries ontving ik een doosje vol met cranberries uit Terschelling. Ik had me er eerlijk gezegd nooit zo in verdiept, maar de cranberry is een heus vitamine bommetje. Perfect voor deze koude maand, waarbij wat extra weerstand meer dan welkom is! Ik ben nog niet heel bekend met het koken & bakken met cranberries, maar ik heb besloten hier lekker mee te gaan experimenteren. In dit artikel deel ik het vegan recept voor (glutenvrij) bananenbrood.

Ingrediënten

5 bananen

200 gram Alpro naturel kwark (deze is vegan)

180 gram glutenvrij boekweitmeel (b.v. van Albert Heijn)

100 gram cacaonibs

1 t.l. kaneel

100 m.l. water

125 gram Terschellinger Cranberries

2 t.l. bakpoeder

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak 5 bananen in een beslagkom en voeg de plantaardige kwark toe.
  3. Voeg dan ook het boekweitmeel, de bakpoeder, kaneel en 100 m.l. water toe.
  4. Roer dit kort en voeg dan als laatste de cranberrries en cacaonibs toe.
  5. Garneer de bovenkant van het bananenbrood af met bijvoorbeeld een banaan en zadenmix.
  6. Bak het bananenbrood 70 minuten op 180 graden.
  7. Prik met een satéprikker in het bananenbrood om te controleren of het gaar is. Laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen voordat je er een plakje vanaf gaat snijden. Enjoy!

Heb je dit vegan recept voor cranberry bananenbrood gemaakt, deel het dan in je Instagram stories 🙂 dan repost ik het in mijn verhaal.

Bananenbroden bakken vind ik zo leuk om te doen. Ik bedenk er allerlei variaties op en ben nog volop nieuwe varianten aan het bedenken. Ben je ook zo enthousiast geworden? Klik dan hier voor meer bananenbrood recepten.

Spread the love

2 Replies to “Vegan recept voor cranberry bananenbrood”

Comments are closed for this post.