Vegan Lotus Bananenbrood
september 30, 2020

Herfstvibes means speculoos
Nu het buiten weer kouder is met hier en daar een flinke regenbui voelt het alweer echt herfst. Hoewel het najaar niet mijn favoriete seizoen is, vind ik de geur van speculaaskruiden en een vers baksel wel echt heerlijk in huis. Tijd dus om weer een nieuwe variant uit te schrijven van bananenbrood: eentje met Lotus Speculoos koekjes.
Geslaagd experiment
Inmiddels heb ik deze variant bananenbrood al twee keer met succes gebakken. Bananenbrood bakken vind ik zo leuk om te doen en ik kan er zo mee variëren, dus dit najaar komen er zeker nog veel baksels op de website. Keep you posted ^ Bak je mee!? Vergeet me dan niet te taggen op Instagram, ik repost daar je baksels in mijn stories. Bakken maar……
Ingrediënten:
5 rijpe bananen
80 gram volkoren havermeel
75 gram patent volkoren bloem
half pak Lotus Speculoos
100 m.l. water
2 t.l. bakpoeder
snufje kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een half pak Lotus Speculoos en leg vier koekjes opzij en verkruimel de rest in een kommetje.
- Prak de bananen in een beslagkom.
- Voeg het havermeel, patent volkoren bloem, volkoren havermeel, water, bakpoeder, kaneel en water toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg dan ook de gekruimelde stukjes Speculoos toe en roer dit voorzichtig door het deeg.
- Pak een cakevorm en vet deze in (bakpapier gebruiken kan ook) en doe al het beslag erin.
- Decoreer het af met de vier koekjes die je hopelijk nog achter de hand hebt en niet opgegeten……
- Bak het bananenbrood 70 minuten af op 180 graden.
- Serveer het lekker met een kopje thee en kruip lekker onder je dekentje op de bank aan het einde van de middag 😉

Kan ik het water ook vervangen door bijvoorbeeld ongezoette amandelmelk?
Ja tuurlijk!
Veel bak plezier Liselotte 🙂
[…] de smaak van die heerlijke speculoosjes. Dit bananenbrood is tevens geschikt voor veganisten. Klik hier voor het heerlijke […]