Côte d’Or bio bananenbrood
september 24, 2020
Nieuwe biologische chocolade van Côte d’Or
Als trotse ambassadeur van Côte d’Or mocht ik als een van de eerste de nieuwe biologische smaken Puur hazelnoot en Extra puur 70% bio. Ik heb met de nieuwe smaak puur hazelnoot bio een bananenbrood gebakken en hiermee een recept ontwikkeld. Ideaal voor als je weer eens een andere variant op bananenbrood wil maken, bak je mee!?
Ingrediënten:
6 rijpe bananen
150 gram Côte d’Or puur hazelnoot bio
200 gram tarwe patentbloem
150 ml water
60 gram biologische cacao
4 el kokosolie
2 tl bakpoeder
Bereidingswijze:
- verwarm de oven 10 minute voor op 180 graden
- prak 5 bananen in een beslagkom en bewaar 1 banaan (heel) ter garnering op het einde.
- voeg de patentbloem, biologische cacao en het water toe
- meng alles goed door elkaar
- voeg dan ook de kokosolie en bakpoeder toe en meng opnieuw
- snijd dan de Côte d’Or reep in kleine blokjes en meng dit door het beslag
- giet het beslag in een cakevorm
- snijd de achtergebleven banaan in de lengte doormidden en plaats deze bovenop het baslag in de cakevorm
- zet de cakevorm in de oven en bak deze 70 minuten op 180 graden in de oven
- geniet van dit heerlijk bio chocolade banenenbrood!
[…] lekker bananenbrood kunnen bakken! Dit deed ik met behulp van de nieuwe hazelnoot bio reep. Klik hier voor het recept voor het chocolade […]