Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Côte d’Or bio bananenbrood

Nieuwe biologische chocolade van Côte d’Or

Als trotse ambassadeur van Côte d’Or mocht ik als een van de eerste de nieuwe biologische smaken Puur hazelnoot en Extra puur 70% bio. Ik heb met de nieuwe smaak puur hazelnoot bio een bananenbrood gebakken en hiermee een recept ontwikkeld. Ideaal voor als je weer eens een andere variant op bananenbrood wil maken, bak je mee!?

Ingrediënten: 

6 rijpe bananen

150 gram Côte d’Or puur hazelnoot bio

200 gram tarwe patentbloem

150 ml water

60 gram biologische cacao 

4 el kokosolie

2 tl bakpoeder

Bereidingswijze:
  1. verwarm de oven 10 minute voor op 180 graden
  2. prak 5 bananen in een beslagkom en bewaar 1 banaan (heel) ter garnering op het einde.
  3. voeg de patentbloem, biologische cacao en het water toe
  4. meng alles goed door elkaar
  5. voeg dan ook de kokosolie en bakpoeder toe en meng opnieuw
  6. snijd dan de Côte d’Or reep in kleine blokjes en meng dit door het beslag
  7. giet het beslag in een cakevorm 
  8. snijd de achtergebleven banaan in de lengte doormidden en plaats deze bovenop het baslag in de cakevorm
  9. zet de cakevorm in de oven en bak deze 70 minuten op 180 graden in de oven
  10. geniet van dit heerlijk bio chocolade banenenbrood!
Spread the love

One Reply to “Côte d’Or bio bananenbrood”

Comments are closed for this post.