Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Moussaka met Tomato Base van Food Fellows

Foodfellows: meer dan alleen een tomatensaus

In opdracht van Food Fellows mocht ik aan de slag gaan met de Easy Tomato Base saus. De sauzen van Food Fellows zijn gemaakt van de lekkerste geredde groenten. Deze zijn 100% natuurlijk, bevatten minimaal 60% verse groenten en zijn laag in zout, suiker en vet. De sauzen zijn  daarbij niet alleen erg lekker en duurzaam, maar ook heel gemakkelijk in gebruik. Binnen noni-time heb je een maaltijd met veel groente op tafel. De Easy Tomato Base is veelzijdig te gebruiken en een ideale basis voor bijvoorbeeld soep, saus en pizza. Met de Easy Pasta Sauce tover je heel snel een lekkere pasta of lasagne op tafel.

Groenten met een missie

Food Fellows geloofd erin dat iedereen recht heeft op een gezond leven. Daaraan bijdragen met gezonde, voedzame en betaalbare geteelde vruchtgroenten met een lage fotoprint en weinig waste geeft Food Fellows werk betekenis. Food Fellows is onderdeel van de telerscoöperatie Harvest House. Zij telen jaarlijks miljoenen kilo’s smaakvolle en gezonde tomaten, paprika’s en komkommers op een duurzame manier. Food Fellows redt de imperfecte tomaten en paprika’s die anders het schap niet zouden halen. Deze worden verwerkt tot de lekkere, duurzame en verantwoorde sauzen. 

Met de Easy Tomato Base heb ik een recept ontwikkeld voor een Vegetarische Moussaka met (geredde) tomatensaus en een bechamelsaus op basis van magere kwark. Als vleesvervanger gebruik ik vegetarisch gehakt. Een ideale combi aan ingrediënten dus voor een duurzaam meatless maaltje. Kook je mee?

Ingrediënten: 

1 pot Food Fellows Easy Tomato Base (verkrijgbaar bij Plus voor € 1,69)

450 gram (voorgekookte) aardappelschijfjes

175 gram vega gehakt

een zakje geraspte mozzarella

2 teentjes knoflook

2 aubergines 

1 ui 

evt basilicum blaadjes om mee te decoreren

Voor de bechamelsaus:

6 e.l. magere kwark

25 gram plantaardige boter

1 t.l. maizena

1 t.l. bloem

1 ei

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Snijd de aubergine door de lengte in plakken van 2 centimeter. 
  3. Grill de aubergine op de grill. Draai ze een keer om en leg ze op een bordje wanneer deze zijn gegrild. 
  4. Bak de ui met de knoflook en het vega gehakt in een wok. Voeg een snufje peper toe en voeg dan ook de Easy Tomato Base toe van Food Fellows.
  5. Pak een steelpannetje en laat de plantaardige boter hierin smelten. Voeg dan het ei, de bloem, kwark, maizena en een half zakje geraspte mozzarella toe. Roer het goed door en zet het vuur van allebei de pannen uit.
  6. Vet een grote ovenschaal in met bijvoorbeeld Ghee en verdeel alle aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. 
  7. Verdeel de tomatensaus over de ovenschaal.
  8. Verdeel dan de gegrilde aubergine over de schaal en begin aan de laatste laag.
  9. De witte bechamelsaus verdeel je ook weer over de hele ovenschaal en als laatste strooi je de rest van de geraspte mozzarella er nog over.
  10. Doe de ovenschaal in de oven en verwarm deze 45 minuten op 180 graden.
  11. Decoreer eventueel af met wat basilicum blaadjes en serveer de Moussaka met wat rucola erbij. 
  12. Enjoy your meal!
Spread the love

One Reply to “Moussaka met Tomato Base van Food Fellows”

Comments are closed for this post.