Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan brownies

De laatste tijd vind ik bakken erg ontspannend daarom ging ik deze week weer aan de slag met een recept voor vegan brownies.

Ingrediënten voor circa 12 brownies:

250 gram tarwe patentbloem

150 gram vanille suikervervanger – Greensweet Sweet Vanille

150 gram plantaardige boter

100 gram pure chocolade druppels of snijd een reep in kleine stukjes

200 ml water

70 ml plantaardige zuivel (ik gebruikte Almond Breeze)

75 gram cacaopoeder 

1 tl bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Smelt de boter in een pan.

3. Pak een beslagkom en meng hierin de patentbloem, suikervervanger, water, zuivelvervanger, cacaopoeder en bakpoeder. 

4. Mix dit en voeg de gesmolten boter toe. 

5. Spatel de chocolade druppels door het beslag.

6. Pak een grote lasagne schaal en vet deze in. Zelf gebruik ik vaak bakpapier zodat je niet hoeft in te vetten. Giet het beslag in de schaal en let er op dat de stukjes chocolade goed verdeeld zijn over de hele schaal. 

7. Bak de brownies 45 minuten op 180 graden en laat ze daarna afkoelen.

Geniet ervan! 

Maak je dit recept ook tag me dan op Instagram dan repost ik dit in mijn Instagram stories! Geniet van deze lekkere vegan brownies.

Neem hier een kijkje op de site voor meer bak recepten!

Spread the love

One Reply to “Vegan brownies”

Comments are closed for this post.