Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan brownie dessert met ijs van Professor Grunschnabel

Een echte liefhebber zijn van ijs en dan nog geen recept met ijs op je site hebben staan…. Daar moest verandering in komen, dus maakte ik een lekker veganistisch dessert met het lactose vrije vegan ijs van Professor Grunschnabel.

Ingrediënten:

25 gram pure chocolade

1 pot Caramel Ocean ijs van Professor Grunschnabel

1 pot Maromkotro snow white ijs van Professor Grunschnabel

Vegan brownie – check mijn recept voor vegan brownies

Bereidingswijze:
  1. Haal de twee potten Professor Grunschnabel ijs uit de vriezer en laat deze een aantal minuten op het aanrecht op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie: in een pannetje water op het vuur met een bakje waarin de chocolade smelt. 
  3. Plaats de brownie in het midden van het bord.
  4. Schep van elke smaak Professor Grunschnabel ijs een bolletje en plaats deze op en naast de brownie.
  5. Ondertussen is de pure chocolade gesmolten, doe dit in een klein kommetje en giet de vloeibare chocolade over het dessert heen.
  6. Smullen maar!

Het ijs van Professor Grünschnabel is verkrijgbaar in heerlijke unieke smaken. Het ijs is veganistisch én lactose vrij. Het ijs is verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn en voor meer verkooppunten kun je terecht op de website

Spread the love