Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Dudok aan de Meent heeft nu ook vegan gerechten op het zomermenu

Dudok aan de Meent is inmiddels alweer ruim 29 jaar geleden een begrip in hartje Rotterdam. De brasserie is toegankelijk voor een divers publiek en je kunt er op ieder moment van de dag terecht. Samen met Nannique van itsabouthealth.nl was ik uitgenodigd om de gerechten van het zomermenu te proeven. Na een flinke wandeling door Rotterdam waren we wel toe aan een hapje en een drankje. Ben je benieuwd naar onze ervaring en de gerechten lees dan snel verder!

Interieur en inrichting 

Bij binnenkomst viel het me op hoe licht en sfeervol de ruime brasserie is. De hele stijl en entourage voelen aan als een luxe Franse brasserie. Het is een grote ruimte waardoor er voldoende afstand mogelijk is tussen de tafels en de looproutes staan heel duidelijk aangegeven. We worden uiterst gastvrij ontvangen en we krijgen een tafeltje in de serre waar we uitzicht hebben op het terras van Dudok. 

Nu ook vegan gerechten bij Dudok

We maken kennis met bedrijfsleider Richard en nemen het menu door. Op de menukaart staan sindskort ook twee vegan gerechten, deze willen we allebei graag proeven. Verder staan er klassieke gerechten op de kaart met een Franse touch en uiteraard kun je ook dé appeltaart van Dudok bestellen. Zo’n punt appeltaart na een dagje shoppen in Rotterdam maakt zo’n dag helemaal compleet. Wij gaan voor een driegangendiner inclusief bijpassende wijnen. 

Heerlijke kunstwerkjes als voorgerecht

Als voorgerecht ga ik voor de vegetarische salade caprese en Nannique gaat voor de gerookte zalm met mosterd-dillemayonaise en desemcroutons. Beiden vonden we het gerechtje erg smaakvol en een mooie wijn-spijs combinatie doordat zowel het gerecht als de wijn lekker licht van smaak zijn. Salade caprese vind ik altijd wel lekker, maar deze is ook nog een prachtig opgemaakt, ook de zalm van Nannique is een heus kunstwerkje.

Naar dit hoofdgerecht keken we al dagen uit

Nannique en ik bestuderen de menukaart van een restaurant altijd uitvoerig voordat we het restaurant een bezoeken brengen. Een gerecht trok meteen onze volledige aandacht: de bloemkool steak. Hier keken we dus echt al dagen van te voren naar uit! Na een aantal minuten van focus en fotografie was dan eindelijk het moment daar om de bloemkool steak zelf te gaan proeven.. Dit was het wachten zeker waard, de geroosterde bloemkool wordt geserveerd op een zoete aardappel puree en afgetopt met granaatappelpitjes en cashewnootjes. 

Een zeer smaakvol gerecht met een fijne bite. Ik hou van een beetje pit in mijn eten en van mij had de zoete aardappelpuree wel wat pittiger gemogen, dit hebben we ook als tip meegegeven aan Dudok. Het gerecht kan ik iedereen aanbevelen (ook niet vegans) en het is een hele goede reden om je diner te boeken bij Dudok.

Een zomers dessert om het af te sluiten

Heel vaak krijg ik na een voor- en hoofdgerecht geen dessert meer op, ook nu twijfelde ik even. Toch gingen we allebei de vegan aardbeien romanoff en daar hebben we geen enkel moment spijt van gehad. Bovenop dit dessert zit heerlijk luchtige room, het is crunchy afgetopt en onderop zitten de verse aardbeien en het sorbetijs. Een heerlijke afsluiter op een zomerse avond aan de Meent. 

Dudok aan de Meent

Adres: Meent 88, Rotterdam

Website

Instagram

Spread the love