Vegan brownies met cocoa cookie
september 26, 2022

Oh baby it’s cold outside… Tijd voor een pot thee met wat lekkers: vegan brownies met cocoa cookie om precies te zijn. Bak ze nu met dit zaa-lige recept!
Cocoa cookies zijn zoooo lekker
Crunchy cocoa cookies zijn zo lekker. Hoe geweldig is dat Hands Off My Chocolate hiermee een chocolade reep heeft gecreëerd.. Ik vind ‘m heerlijk, echt een must try en dan het recept. Dit recept heb ik in samenwerking met Hands Off My Chocolate ontwikkeld en het is echt zoooooo chocoholic lekker!
Je maakt dit recept eenvoudig met behulp van een brownie bakvorm, een paar vegan ingrediënten en uiteraard de nieuwe cocoa cookie chocolade reep. Heel Holland Bakt, bak jij ook mee?
Ingrediënten voor circa 15 brownies
200 gram plantaardige margarine
140 gram witte basterdsuiker
40 gram biologische cacao
200 ml. plantaardige drink
240 gram zelfrijzend bakmeel
Toppings
150 gr. pure chocolade (druppels)
4 Oreo koekjes (verkruimelen)
1 Hands Off My Chocolate reep cocoa cookie
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de plantaardige margarine in een pannetje.
- Pak een beslagkom en doe hier de witte basterdsuiker, biologische cacao en de plantaardige drink ik. Roer dit door met behulp van een vork.
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en giet al roerend de gesmolten margarine hierbij.
- Giet het beslag in een brownie bakvorm en bak dit 30 minuten op 180 graden. Controleer of de brownies gaar zijn met behulp van een satéprikker en laat de brownies een half uurtje afkoelen in de bakvorm.
- Smelt de pure chocolade (druppels) au bain marie en verdeel dit over de hele bovenkant van de brownies.
- Snijd de chocolade reep in stukjes en top samen met de verkruimelde Oreo’s de bovenkant van de brownies af. Laat de chocolade laag nu afkoelen en snijd de brownies in circa 15 stukjes wanneer de chocolade nog net niet verhard is.
- Geniet van deze zalige chocolade brownies!
Klik hier voor meer vegan/plantaardige recepten op de website.
