Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Vegan bloemkoolsteak met habibi kruiden

Natural Spices: habibi veggie kruiden

Een tijdje geleden mocht ik op Instagram een winactie organiseren met een geweldig kruidenpakket van Natural Spices. De kruiden van Natural Spices zijn 100% natuurlijke kruiden en specerijen. Ze vormen de de basis van écht goed en voedzaam eten. In de habibi kruiden mix die ik gebruikt voor het recept zitten onder andere koriander, gember en paprika verwerkt. Deze kan je natuurlijk ook los gebruiken voor het recept: vegan bloemkoolsteak met habibi kruiden. Ben je benieuwd naar de kruiden van Natural Spices klik dan hier voor de website. Ik ben fan van deze kruiden, ze hebben zulke leuke en unieke mixen waarmee je veel kanten op kunt.

Ingrediënten (voor 2 x bloemkoolsteak als lunch of voorgerecht)

1 kleine bloemkool van Albert Heijn

een klein beetje olijfolie tip: deze flesjes van Neolea lekken niet!

Natural Spices Habibi Veggie kruidenmix

(of losse kruiden: koriander,gember en paprika)

ongebrande hazelnoten

granaatappelpitjes

Maza hoemoes less salt (tomaat basilicum)

verse koriander

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alle ingrediënten alvast klaar.
  2. Haal de blaadjes van de kleine bloemkool af. Snijdt de bloemkool in twee helften. Snijdt dan de bolle kant eraf zodat je twee plakken bloemkool hebt. De bloemkool die je eraf hebt gesneden kan je bewaren om later nog eens te roosteren.
  3. Bak je bakplaat en leg hier een bakpapiertje op. Leg vervolgens de bloemkoolsteaks erop.
  4. Smeer de bloemkoolsteaks, aan beiden kanten, in met olijfolie. Schep dan de habibi kruiden erover heen met een theelepel. Vergeet daarbij ook de onderkant van de bloemkool niet!
  5. Bak de bloemkoolsteaks 13 minuten in de oven op 200 graden. Draai na 13 minuten de steaks om en bak opnieuw 13 minuten.
  6. Leg de gekruide bloemkoolsteak op een bordje. Smeer er een laagje Maza hoemoes overheen. Top de bloemkoolsteak af met hazelnoten, granaatappelpitjes en koriander. Smullen maar!

De vegan bloemkoolsteak met habibi kruiden at ik zelf vandaag tijdens de lunch, maar je kan er ook een voorgerecht van maken. Tip: bak de bloemkoolsteak af op bovenstaande wijze en varieer er lekker mee! Je kunt bijvoorbeeld ook eens andere spices en toppings gebruiken. De bereidingstijd in de oven blijft hetzelfde voor de lekkere bloemkoolsteak.

Meer (vegan) recepten kan je hier vinden.

Spread the love

One Reply to “Vegan bloemkoolsteak met habibi kruiden”

Comments are closed for this post.