Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Pizza met Spaanse worst

Pizzaaaaa, we houden er allemaal toch zo van. In dit artikel kan je het recept vinden voor Pizza met Spaanse worst.

Wat avondeten betreft kan er wat mij betreft weinig op tegen een lekkere pizza met veel kaas! Thuis ik maak ik de pizza’s bijna altijd met de pizza bodems van Magioni. Ik ben al jaren trouw fan van deze bodems die 45% groenten bevatten. Mocht je ze nou nog niet kennen dan kan je ze eens proberen, het gaat je niet tegenvallen. Je koopt ze bij onder andere Albert Heijn, Jumbo en Crisp. Mijn favoriete bodem is de paprika pizzabodem. Hiermee heb ik uiteraard ook het recept gemaakt voor deze pizza met Spaanse Worst van de Vegetarische Slager.

Ingrediënten voor 1 pizza

1 Magioni paprika pizzabodem

2 eetlepels gezeefde tomaat

4 plakken Spaanse worst van de Vegetarische Slager

een kwart rode ui

2 handjes geraspte kaas naar keuze (ik gebruik mozzarella)

6 basilicum blaadjes

Bereidingswijze

  1. Bak de bodem een kleine 10 minuutjes af op 220 graden in de oven.
  2. Snijd de rode ui in stukjes en haal de pizzabodem na 10 minuten uit de oven. Deze ga je nu beleggen.
  3. Smeer twee eetlepels gezeefde tomaat over de pizzabodem en verdeel de tomaat gelijkmatig.
  4. Verdeel de plakken Spaanse worst over de pizzabodem. Ongeveer per kwart pizzapunt een plakje worst.
  5. Strooi de geraspte kaas en rode ui over de pizzabodem en bak de pizza 12 minuten op 220 graden.
  6. Haal de pizza uit de oven en top ‘m af met een paar basilicum blaadjes.
  7. Geniet van deze lekkere pizza!

Klik hier voor meer pizza recepten op de website van Rotterdamfood.

Pizza met Spaanse worst
Spread the love