Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Glutenvrij ontbijt taartje met granola

Maak nu dit glutenvrije ontbijt gebakje met crunchy granola!

Eens in de zo veel tijd is het bij mij weer raak en heb ik last van mijn buik. Glutenvrije producten en recepten helpen mij hier dan vaak goed doorheen. Van Lisa’s Choice heb ik een aantal glutenvrije producten ontvangen zoals: havermout, granola en koekjes. Hiermee ben ik aan de slag gegaan en dit glutenvrij ontbijt taartje met granola gemaakt. Je kunt deze producten in huis halen door o.a. te bestellen bij Crisp. Ook kan je ze vaak vinden bij Albert Heijn en diverse glutenvrije webshops.

Glutenvrije producten zijn immers steeds beter te verkrijgen. Zelf gebruik ik bijna dagelijks wel glutenvrije havermout en ik gebruik graag boekweitmeel wat ook glutenvrij is. Zelfs glutenvrije zelfrijzende bakmixen haal je momenteel met gemak in de supermarkt bij jou om de hoek. Nu het weer wat koeler is buiten is bakken thuis ook weer helemaal fijn. Het is tijd voor een echt ontbijt feestje: bak je gezellig met mij mee?

Ingrediënten voor vier glutenvrije ontbijt taartjes

125 gr. havermout (Lisa’s Choice)

1 el. pompoenpitten

1 el. chiazaden

1 tl. kaneel

3 el. ghee

3 el. ahornsiroop

Toppings voor jouw ontbijt gebakje

4 aardbeien

4 el. Skyr

2 el. granola (Lisa’s Choice)

Bereidingswijze glutenvrij ontbijt taartje met granola

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom.
  3. Schep het mengsel vervolgens in vier kleine (siliconen) bakvormpjes en druk dit stevig aan met een vork.
  4. Bak de bodems 20 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Laat ze daarna 15 minuten afkoelen en keer ze dan om op een bord.
  6. Vul de bodems (als deze zijn afgekoeld) met een eetlepel Skyr, een aardbei en top af met glutenvrije granola.
  7. Geniet van dit glutenvrije ontbijt taartje!

Klik hier voor meer ontbijt inspiratie en recepten.

Glutenvrij ontbijt taartje met granola
Spread the love