Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Ontbijt nu met glutenvrije poffertjes

Ontbijt nu met glutenvrije poffertjes

Steeds vaker krijg ik het verzoek om meer glutenvrije recepten te delen. Natuurlijk wil ik daar gehoor aan geven! Ik was nog niet zo goed bekend met glutenvrij bakken, maar sinds een aantal weken ben ik daarmee volop aan het experimenteren. Dit weekend deel ik een lekker glutenvrij recept voor poffertjes. Ideaal om te eten tijdens het ontbijt of bij de brunch. De glutenvrije poffertjes heb ik gemaakt met boekweitmeel van de Albert Heijn. Dit product is vrij van gluten en is ideaal om te gebruiken voor ontbijtjes, ook kan je er goed mee bakken.

Weekend proof ontbijten

In het weekend besteed ik graag wat meer tijd aan ontbijten. Ik bak dan wel eens pancakes of ik bak een broodje af in de oven. Dit keer maak ik glutenvrije poffertjes met blauwe bessen. Het recept deel ik hieronder met je. Het is een recept voor 2 personen, als je dit in je eentje wil eten dan raad ik je aan om de ingrediënten te halveren.

Ingredienten voor glutenvrije poffertjes

1 banaan

8 e.l. magere kwark of veganize dit door het gebruik van een plantaardige variant

0,5 t.l. bakpoeder

50 gram boekweitmeel van Albert Heijn

1 t.l. speculaaskruiden van Verstegen

Toppings:

2 handjes blauwe bessen en evt. maple syrup

Bereidingswijze
  1. Prak de banaan in een beslagkom
  2. Voeg de (plantaardige) kwark, de speculaaskruiden en boekweitmeel toe en meng dit tot een glad beslag. Voeg als laatste de halve theelepel bakpoeder toe en meng opnieuw.
  3. Vet je poffertjespan/ijzer in en schep met een lepel per bolletje het beslag erin en draai ze een keer om tijdens het bakken. Bak het beslag op.
  4. Verdeel de poffertjes over 1 of 2 borden en top af met een handje blauwe bessen en evt. maple syrup.
  5. Ontbijt nu met glutenvrije poffertjes: ENJOY!

Klik hier voor meer glutenvrije recepten op de website van Rotterdamfood.

Spread the love