Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Maak nu deze vegan pompoenrisotto

Maak nu deze vegan pompoen risotto

Van Green Food Lab ontving ik afgelopen week een geweldige Stay Positive @ Home box met daarin 12 recepten inclusief mooie producten. Daar wil je ook meteen mee aan de slag, dus dat deed ik. Eerder deze week maakte ik al de nachoschotel met gevulde puntpaprika’s. Afgelopen vrijdag dook ik samen met Lucy van Yourmealplanners de keuken in. We kookten plantaardige pompoenrisotto met paddenstoelen.

Samen met Lucy – Yourmealplanners de keuken in

We hadden elkaar helaas al een hele tijd niet gezien en hadden veel zin om aan de slag te gaan met de #staypositive box. Mijn keuken is overigens groot genoeg om anderhalve meter afstand te houden, ook deden we de ramen lekker open voor voldoende ventilatie. Na het koken en foto’s maken zijn we nog gaan wandelen in museumpark en haalden we een een cappuccino to go met havermelk bij Heilige Boontjes. Het was een geslaagde middag!

Hieronder het lekkere recept van Lassi voor de vegan pompoen risotto.

Maak nu deze vegan pompoenrisotto

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram Lassi Risotto rijst

1 flespompoen (of 400 gram voorgesneden pompoen blokjes)

200 g gemengde paddenstoelen/champignons

2 rode uien

2 tl balsamicoazijn

100 g hazelnoten (wij gebruikten echter amandelen i.p.v. hazelnoten)

2 el agavesiroop

1,25 l groentebouillon

10 blaadjes verse salie

4 el olijfolie

zout en peper

Maak nu deze vegan pompoenrisotto

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Verwijder de schil en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd vervolgens de rode uien in ringen, scheur grote paddenstoelen in kleinere stukken en snijd de salie grof.

3. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, breng deze op smaak met wat zout en peper en rooster het geheel 20 minuten in de oven. 

4. Haal dan de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 175 °C.

5. Meng de hazelnoten met de agavesiroop en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schud de hazelnoten halverwege de kooktijd een keer om. 

Pak er een braad/hapjes pan bij

6. Verhit ondertussen twee eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg hier Lassie risottorijst aan toe, roerbak de rijstkorrels totdat de korrels glanzen. Voeg ongeveer een soeplepel bouillon toe aan de pan en wacht tot de bouillon is opgenomen voordat je een nieuwe lepel bouillon aan de risotto toevoegt. Herhaal deze stap totdat de risotto goed gaar is en de bouillon op is: dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer tot slot dan ook de pompoen door de risotto.

7. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hier de paddenstoelen in op hoge temperatuur. Dit duurt ongeveer 5 minuten en voeg dan de laatste minuut ook de gesneden salie toe. 

8. Voeg dan opnieuw een eetlepel olijfolie toe aan de pan en roerbak de rode ui op middelhoge temperatuur totdat deze zacht is geworden, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe aan de rode ui, verlaag de temperatuur en laat het geheel nog 2-3 minuten pruttelen.

9. Verdeel de pompoenrisotto over de borden en garneer met gebakken paddenstoelen, rode ui en geroosterde hazelnoten/amandelen.

Klik hier voor mijn recept van plantaardige appel/peren crumble.

Spread the love

One Reply to “Maak nu deze vegan pompoenrisotto”

Comments are closed for this post.