Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Plantaardige appel/peren crumble

Wij zijn The Flower Farm

The Flower Farm margarine koop ik als sinds ze verkrijgbaar zijn bij de supermarkt. Ik vind het mooi dat The Flower Farm zich inzet tegen de ontbossing van tropisch regenwoud door niet duurzame palmolie-plantages. Daarom maken ze bij The Flower Farm 100% plantaardige margarine. De palmolie wordt daarbij vervangen door shea boter, een alternatief waarvoor niet is ontbost. 

Plantaardig zonder palmolie

Palmolie wordt vaak geassocieerd met ontbossing aangezien 81% van de palmolie wordt gemaakt op een niet duurzame manier. Super goed dus dat The Flower Farm zich hiervoor hard maakt. Los daarvan vind ik de margarine van The Flower Farm ook super lekker en heel smooth smeerbaar. Ook gebruik ik het om vegaburgers mee te braden en sindskort is er ook de bakboter. Ideaal en ik heb er een appel/peren crumble receptje mee gemaakt. We gaan weer lekker bakken!

Ingrediënten voor de crumble:

100 gram Flower Farm margarine (op kamer temperatuur)

170 gram amandelmeel

100 gram Porridge

75 gram stevia kaneel

4 t.l. kaneel

(optioneel nog extra vruchtjes en granola om mee af te toppen)

Ingrediënten voor de vulling:

4 Elstar appels

2 peren

30 gram stevia kaneel

2 theelepels speculaaskruiden

Ik gebruikte de Lodge skillet als bakvorm.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pak 2 beslagkommen: 1 voor de vulling en 1 voor de crumbles
  3. Begin met het schillen van de appels en peren, snijdt ze in kleine blokjes en doe ze in de beslagkom. Voeg de stevia en de speculaaskruiden toe en meng dit goed door elkaar.
  4. Pak de andere beslagkom erbij en doe hier de Flower Farm margarine in met de stevia, porringe,amandelmeel en kaneel. Kneed het met je handen goed door tot er echte kruimels ontstaan. Als het goed is heb je wat grotere en kleinere kruimels: perfect!
  5. Voeg de beslagkom met de vulling toe aan de skilet en verdeel de vulling over de hele bodem.
  6. Verdeel dan alle kruimels over de appel/peer en laat de skillet 30 minuten bakken in de oven op 180 graden. 
  7. Laat de appel/peren crumble een half uurtje afkoelen voor je deze serveert.
  8. Eventueel kun je de rumble nog aftoppen met wat extra vruchtjes en granola, dit heb ik zelf ook zo gedaan met frambozen en blauwe bessen. 
  9. Geniet ervan! Vergeet mij en The Flower Farm niet te raggen op Instagram als je het ook eens bakt.

Klik hier voor meer recepten op de website.

Spread the love

2 Replies to “Plantaardige appel/peren crumble”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *