Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Een dagje uit in Den Haag

Een dagje uit in Den Haag. Vandaag ben ik samen met Nannique van It’s about health een dagje op pad gegaan in de hofstad. We hebben heerlijk geluncht, stappen uit onze comfortzone en spotten Jaïr Ferwerda op het Binnenhof. Lees er snel meer over in dit artikel.

It’s about Health.

Nannique en ik kennen elkaar nu al een hele tijd. Door de uitbraak van de pandemie was onze vorige afspraak alweer veel te lang geleden. We vonden het de hoogste tijd om elkaar weer eens te zien en bij te praten. Deze keer hebben we ervoor gekozen om een bezoekje te brengen aan de hofstad: Den Haag. We zijn er gaan lunchen, bijpraten, zijn uit onze comfortzone gestapt en zijn over het Binnenhof gelopen. Wil je meer weten over Nannique en It’s about health? Klik dan hier en bezoek haar website.

Lunchen bij Pistache café.

Als echte foodies hebben we van te voren natuurlijk ook onze research gedaan. Waar gaan we lunchen en wat staat er op de menukaart? Na een korte brainstorm zijn we voor Pistache café gegaan. Na een wandeling door de stad hebben we Pistache café al snel kunnen vinden. We hebben geluk, want er is een mooi plekje vrij aan het water. Het weer is heerlijk en we ploffen neer. Terwijl we genieten van het uitzicht en bijpraten komt de engelstalige serveerster de bestelling opnemen.

De drankjes en de lunch volgen al snel. Nannique is gegaan voor de vegan salade met linzen en avocado. Nannique is niet mijn soulmate wat betreft de liefde voor avocado, dus de avocado moet van het bord.. Ik ben voor een ontbijt gerecht gegaan: pannenkoekjes van zoete aardappel met dadelstroop, fruit en cashewroom. Daar heb ik geen moment spijt van, want deze pancakes van Pistache café zijn geweldig lekker. Een lekker fris drankje is met dit weer ook fijn, Nannique heeft een straight lemon limonade en ik heb een sinaasappel, grapefruit en limoen sapje. Ook wel bekend onder de naam ‘Carribbean Sunrise’ op de menukaart van Pistache café. Hier kan je meer informatie vinden over Pistache café.

Het Binnenhof.

Het Binnenhof fascineert mij altijd enorm. De locatie met de hofvijver vind ik machtig mooi en het is the place to be, want hier worden alle bestuurlijke besluiten voor Nederland genomen. Ik kan het niet laten om tijdens een dagje Den Haag nonchalant over het Binnenhof te lopen.. Vandaag zijn we hier ook drie keer te vinden, we spotten Jaïr Ferwerda (die je wellicht kent van zijn items bij RTL) en we besluiten op het einde even op een bankje te gaan zitten bij Plein. Hier raken we aan de praat met Peter die bezig is met opnames voor het BNN-VARA programma ‘Wat verdien je’?

Samen met Nannique van It’s about health

Wat verdien je?

Wat verdien je? Is een BNN-VARA programma gepresenteerd door Astrid Joosten. Elke week vertellen drie Nederlanders hier wat hun salaris is en in welke sector zij werkzaam zijn. Dit programma wordt in september uitgezonden en Peter is vandaag bezig met het filmen en interviewen. Hij vraagt of wij iets willen delen over ons inkomen als foodblogger/content creator. In eerste instantie zijn we wat terughoudend, maar we besluiten toch mee te doen en onszelf open te stellen. Wie weet inspireren we anderen en komt er nog wat leuks uit voort! We zijn uit onze comforzone gestapt en dat is het helemaal waard. Het is zo leuk wat er kan gebeuren als je op eens met iemand in gesprek gaat die je helemaal niet kent. We hebben ook toffe tips gekregen die ons wellicht verder kunnen helpen met het werken in de media.

Een dagje uit in Den Haag zit er helaas weer op. De tijd is voorbij gevlogen en we hebben ervan genoten. Tijd voor de trein naar huis met een smile op ons gezicht!

Klik hier voor mijn vorige artikel over toffe hotspots in Scheveningen.

Pistache Café Den Haag

Spread the love