Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Lunchen met salade caprese

Lunchen met salade caprese.

Insalata Caprese, het is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Kort gezegd is het een gerecht dat bestaat uit mozzarella en tomaat. Het is geschikt om mee te lunchen, maar het leent zich ook voor een verrukkelijk voorgerecht. Ook kan je er op een zomer avond een lekker hoofdgerecht van maken. Zelf heb ik de salade caprese vandaag gegeten tijdens de lunch. Ideaal om aan je lunch nu wat meer aandacht te besteden tijdens het thuis werken.

Makkelijke maaltijd

De salade caprese is eenvoudig en snel te bereiden. Je hoeft eigenlijk niet veel meer te doen dan wat snijdwerk. Toch zal ik je meenemen en de stappen delen in dit recept. Lunchen met salade caprese is namelijk echt een aanrader. Leuk om weer eens te lunchen met wat anders dan saaie boterhammen!

Ingrediënten voor 2 personen

Veldsla of botersla

2 kleine tomaten

een paar zongedroogde tomaten

een bol (buffel)mozzarella

Italiaanse olijfolie

2 t.l. pesto

Bereidingswijze
  1. Verdeel de sla over twee diepe borden.
  2. Snijd de tomaten in partjes en verdeel deze met de zongedroogde tomaten over de borden.
  3. Pak de buffelmozzarella en snijd deze ook in plakjes. Verdeel ze over de twee salades.
  4. Als laatste besprenkel je de salade met een klein beetje olijfolie en voeg je ook de pesto toe.
  5. Geniet van je lekkere lunch!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Bord en olijfolie van Xenos *gifted

Spread the love