Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Cake met chocolade en banaan

Chocolade cake day 2021

Toevallig kwam ik erachter dat het vandaag chocolade cake day is. Dit las ik nadat ik net een lekkere verse cake uit de oven haalde. Tijd voor een nieuw cake receptje op de website! De basis voor dit recept bestaat uit (yeah!) bananen en chocoladedrops. Een heerlijk en makkelijk baksel! Lees verder en volg het recept voor deze cake met chocolade en banaan.

Ingrediënten:

5 oude bananen

150 gram boekweitmeel

2 t.l. speculaas kruiden

170 m.l. havermelk

100 gram pure chocoladedrops (5% korting met code ‘Marisa5’)

2 e.l. haverzemelen

1 t.l. bakpoeder

Toppings:

1 banaan

noten en zaden

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven weer voor op 180 graden en prak de bananen in een beslagkom.
  2. Voeg de speculaaskruiden, havermelk en boekweitmeel toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar.
  3. Doe de haverzemelen en bakpoeder erbij en roer dit nog eens door elkaar.
  4. Voeg als laatste de chocoladedruppels toe en giet het mengsel in een (ingevette) cakevorm. Top evt. af met een banaan en noten/zaden mix. Druk dit zachtjes in het deeg met een vork.
  5. Zet de cake in de voorverwarmde oven. Bak de cake 70 minuten in de oven op 180 graden. Check met een satéprikker of de cake gaar is.
  6. Laat de cake even afkoelen en geniet ervan!

Meer recepten van Rotterdamfood kan je hier vinden.

Spread the love