Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Lunch nu met Maza Esfenaj

Lunch nu met Maza Esfenaj

Boterhammen saai!? Ik dacht het niet hoor… Maak van het beleggen van toasts een feestje: besmeer ‘m met de salade van Maza. Maza verkoopt behalve hoemoes spreads en falafel ook Maza salade spreads. Maza salade spreads zijn er in verschillende soorten smaken. Van Baba Anoesch tot Labneh en vergeet ook de lekkere muhammara niet! Zelf ga ik nu aan de slag met de Maza Esfenaj spread. Ik hoop dat je hier inspiratie uit put voor je brunch of lunch.

Receptontwikkeling in samenwerking met Maza Esfenaj

Voor een samenwerking met Maza ben ik aan de slag gegaan met de Maza Esfenaj salade spread. Maza Esfenaj is een romige spread gemaakt van kikkererwten, spinazie en amandelen. Deze spread/dip kan gebruikt worden tijdens het ontbijt, de lunch of gezellig bij de (thuis)borrel. Ook kan je deze spread gebruiken als basis voor een pastasaus of bij je quinoa bowl.

Lunch lekker met deze zuurdesem toast

Voor dit item heb ik een lekker lunch receptje ontwikkeld. Dit recept is makkelijk te bereiden. Het enige wat je nodig hebt zijn de spread, wat groenten en iets waarmee je zuurdesembrood kunt toasten.

Ingrediënten voor 1 persoon

1 kuipje Maza Esfenaj spread

een handje rucola

2 sneetjes zuurdesembrood

een handje spinazie

4 cherrytomaatjes

een paar amandelen

6 pompoenpitten

Bereidingswijze
  1. Toast de twee sneetjes zuurdesembrood in de broodrooster. Als je geen broodrooster hebt gebruik dan, net zoals ik, de elektrische grill.
  2. Na het toasten besmeer je de twee toasts met Maza Estenaj spread. Verdeel vervolgens wat blaadjes spinazie over de Maza Estenaj spread.
  3. Snijd de cherrytomaatjes in helften en verdeel deze over de toasts.
  4. Top af met rucola, amandelen en pompoenpitten.
  5. Lunch nu met Maza Esfenaj en geniet ervan!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Spread the love