Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Kwark pannenkoekjes met kersen

Kwark pannenkoekjes met kersen, ik at ze laatst en ze zijn verrukkelijk! Ideaal om dit weekend voor jezelf te bakken of gewoon door de weeks als all day breakfast.

Pancakes in de ochtend, je zou me hiervoor wakker mogen maken bij wijze van spreken dan.. Doordat ik al een tijd geen pannenkoek ontbijt heb gegeten was het hier echt weer eens tijd voor. Ik zit nog steeds met mijn hoofd bij het kersen seizoen dus heb ik er ook warme kersen bij geserveerd. Wat zijn ze verrukkelijk! Kwark pannenkoekjes met kersen: bak je mee?

Ingrediënten voor 1 persoon (3 pannenkoekjes)

2 rijpe bananen

5 e.l. vanille kwark

2 e.l. volkoren havermout

5 e.l. tarwebloem

1 e.l 100 % pindakaas (kortingscode ‘MARISA5’)

Toppings om de pannenkoekjes mee af te toppen

10 kersen (ontpit en gehalveerd)

granola

een scoop kwark

Bereidingswijze kwark pannenkoekjes

  1. Prak de twee bananen fijn en voeg de vanille kwark toe.
  2. Roer dit door met een vork en voeg dan ook de pindakaas, havermout en tarwebloem toe.
  3. Als het beslag goed glad is dan kan kan je de kwark pannenkoekjes gaan bakken in de pan.
  4. Bak de pannenkoekjes in olie en draai ze om zodra ze licht bruin kleuren. Bouw met de 3 pannenkoekjes een stapeltje en top ze af met een scoop kwark en granola.
  5. Warm de kersen op in een steel pannentje en serveer deze in een apart schaaltje bij de kwark pannenkoekjes.
  6. Geniet van dit heerlijke ontbijtje!

Klik hier voor het recept van mijn zomerse kersencake.

Kwark pannenkoekjes met kersen

Spread the love