Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Geniet van een zomerse kersencake

Geniet van een zomerse kersencake. Het kersen seizoen is weer aangebroken. Tijd voor een seizoensgebonden kersencake recept. Lees snel verder!

Kersen seizoen

Voor deze zomerse kersencake heb ik de Nederlandse kersen gekocht. Naar mijn mening gaat het kersen seizoen altijd veel te snel voorbij. Van juni tot september zijn de Nederlandse kersen te koop in de winkels. Natuurlijk kan je buiten het seizoen ook kersen kopen uit bijvoorbeeld Griekenland of Turkije, maar die zomerse kersen uit Nederland zijn zo goed! Ik heb een doosje Nederlandse kersen gekocht en hiermee heb ik een recept gemaakt voor een zomerse kersencake. Ideaal voor deze zomermaanden. Je krijgt hier he-le-maal zomerkriebels van. Bak je mee?

Ingrediënten

200 gram Nederlandse kersen

150 gram plantaardige margarine

8 gram vanille suiker

2 oude bananen

75 gram suiker

2 eieren

250 gram bloem

1 t.l. speculaas kruiden

100 m.l. (kokos) melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontpit de kersen. Zelf kocht ik hier dit compacte apparaatje voor.
  3. Prak de twee bananen fijn.
  4. Vul de beslagkom met de geprakte bananen, margarine, vanille en gewone suiker.
  5. Mix dit vervolgens door elkaar en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  6. Klop de eieren erdoor en voeg dan ook de kokosmelk en een snufje speculaaskruiden toe. Meng als laatste de kersen door het deeg.
  7. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak dit 55 minuten op 180 graden in de oven.
  8. Prik met een satestokje in de cake, als deze droog blijft dan is de zomerse kersencake gaar.
  9. Geniet van een zomerse kersencake!

Klik hier voor meer bakrecepten op de website van Rotterdamfood.

Zomerse kersencake.

Spread the love

One Reply to “Geniet van een zomerse kersencake”

Comments are closed for this post.