Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Lunch nu met halloumi aubergine

Lunch nu met halloumi aubergine

Gisteren had ik na het sporten zin in een gezonde lunch. Ik besloot om aubergine te poffen en daarna te beleggen met o.a. Dodoni halloumi kaas. Echt een aanrader en lekker met wat rucola erbij. Het recept heb ik hieronder voor je uitgewerkt.

Ingrediënten voor 1 persoon

1 aubergine

2 t.l. tomatenpuree

1/4 ui

Dodoni halloumi Basilicum

rucola

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Als de oven verwarmd is dan doe je de hele aubergine erin (zonder te snijden oid). Gebruik bakpapier of een ovenschaal om de aubergine op te leggen. De aubergine pof je 30 minuten op 200 graden.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en snijd alvast 4 plakjes halloumi.
  3. Haal na 30 minuten de aubergine uit de oven en snijd deze in de lengte doormidden. Je hebt nu twee helften aubergine.
  4. Smeer een laagje tomatenpuree over de aubergine helften. Doe hier twee plakjes halloumi op per helft en strooi hier de ui over.
  5. Doe de aubergine helften nog 7 minuten in de oven op 200 graden zodat ook de halloumi een beetje smelt. Na 7 minuten haal je de aubergine helften eruit en serveer je de lunch met wat rucola. Smakelijk eten!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Spread the love