Vegan koekjes bakken met de Magimix
november 7, 2020
Magimix Foodprocessor
In samenwerking met Magimix ga ik een aantal recepten ontwikkelen met de Foodprocessor 4200 XL. Hiervoor was ik nog niet in het bezit van een foodprocessor: ik had alleen een mini keukenmachine apparaatje, waar ik met moeite amper wat noten en dadels mee kon malen. Als echte foodie kon ik wel een upgrade gebruiken en deze heb ik gekregen van Magimix.
Met deze foodprocessor kan je veel kanten op: je maakt er eenvoudig soep, sauzen, sapjes, bananebroden en andere baksels mee. Dit bananenbrood heb ik er ook mee gemaakt. Vandaag ga ik aan de slag met het bakken van vegan koekjes met de nieuwe vegan chocolade. Heerlijk voor bij een bakkie koffie of thee tijdens deze koude wintermaanden.
Vegan koekjes met chocolade swirl
Ingrediënten:
250 gram Molensteen biologisch volkoren tarwemeel
150 gram suiker
60 gram Flower farm plantaardige margarine
2 t.l. bakpoeder
2 t.l. vanille aroma
2 e.l. Alpro amandelmelk
Vegan chocolade van Florentina
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de margarine op kamertemperatuur komen.
- Gebruik het Magimix opzetstukje om mee te mixen en gebruik de middelgrote beslagkom.
- Het is echt heel easy: mix alle ingrediënten tot er een plakkerig deeg ontstaat in de Magimix.
- Maak 16 koekjes met behulp van een (rond) uitdruk vormpje.
- Leg de koekjes op een bakplaat en zorg voor 1/2 centimeter ruimte tussen de koekjes.
- Bak de koekjes 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Na het bakken laat je de koekjes omgekeerd nagaren op een rekje.
- Smelt dan de vegan chocolade in warm water.
- Knip een klein hoekje van het zakje chocola en swirl het over de koekjes.
- Stop de koekjes 5 minuutjes in de koelkast zodat de chocolade smelt. Daarna zijn ze ready to eat: geniet ervan!
[…] samen met Heinde & Verre een nieuw product gelanceerd: The vegan Noble Bali Mylk. Hier heb ik dit recept voor vegan koekjes mee gemaakt. Ik kreeg de nieuwe reep samen met nog wat leuke Halloween […]