Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Geniet van deze Speculoos bites

Geniet van deze Speculoos bites. Speculoos, wie kent de overheerlijke koekjes niet!? Juist, ik ben er helemaal verslingerd aan en heb er een recept mee gemaakt.

Speculoos weetjes

Zelf ben ik he-le-maal niet geen cookiemonster, maar de speculoos koekjes vliegen er thuis doorheen. Zo lekker vind ik de Speculoos koekjes. De gewone natural koekjes graag! Wist je dat deze koekjes ook vegan proof zijn? Nog een aantal andere Speculoos weetjes:

 • In een pak van 250 gram zitten ongeveer 32 Speculoos koekjes.
 • Een koekje weegt 7,8 gram.
 • Het Speculoos koekje bevat ongeveer 40 calorieรซn.
 • Speculoos kan je bij ongeveer elke supermarkt wel kopen.
 • Sommige mensen kiezen ervoor om dit koekjes te dippen in de koffie..
 • Het koekje is ook echt ideaal om mee te bakken of gebruik het eens voor een lekkere cheesecake bodem.

Het is tijd om aan te slag te gaan met dit no-bake recept.

Ingrediรซnten

250 gram (1 pak) Lotus Speculoos

65 gram plantaardige margarine

400 gram caramel fudge

2 e.l. kokosmelk

250 gram melkchocolade

Bereidingswijze

 1. Maal de Speculoos koekjes fijn met een keukenmachine of deegroller. Giet de kruimels over in een grote beslagkom en smelt de boter in een steelpannetje.
 2. Roer de boter door de Speculoos kruimels en bedek de bodem van een brownie cakevorm met bakpapier. Tip: maak 1 bakpapiertje nat en verfrommel deze, super handig om je bakvorm mee te bekleden! Druk stevig aan met een vork.
 3. Laat de brownievorm 2 uurtjes afkoelen in de koelkast. Pak daarna een steelpan en smelt de fudge met de kokosmelk. Roer dit af en toe even door tot het een vloeibaar geheel is. Hierna kan je laag 2 aanbrengen over de koekjes bodem. Laat deze laag een uurtje afkoelen in de koelkast.
 4. Dan is het tijd om de laatste laag voor te bereiden. Smelt de chocolade (in kleine stukjes) au bain marie op een laag vuurtje. Zodra de melkchocolade vloeibaar is kan je deze over de karamel laag gieten. Laat dit geheel een nacht afkoelen in de koelkast.
 5. De volgende ochtend snijd je om de randen van de bakvorm. Daarna kan je het als een plaat uit de bakvorm halen. Hierna kan je de speculoos naar wens aansnijden.
 6. Geniet!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Geniet van deze Speculoos bites!
Spread the love

One Reply to “Geniet van deze Speculoos bites”

Comments are closed for this post.