Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Ei muffins met groenten

Het recept voor eier muffins met groenten: ideaal om te bakken tijdens pasen!

De paasdagen komen eraan en de lente staat voor de deur. Tijd voor een uitgebreide brunch thuis of een picknick in het park. Ei muffins zijn dan ideaal om te maken en om mee te nemen. Je bakt ze snel, eenvoudig en passen helemaal bij de lentekriebels.

Voor de paasdagen heb ik in samenwerking met Blije Kip Eieren een lekker receptje ontwikkeld voor ei muffins met groenten. Je kan natuurlijk gebruiken wat je maar in huis hebt qua groenten en restjes, bij mij is dit vandaag o.a. rode ui, paprika en bieslook. Bak je mee?

Ingrediënten voor 9 ei muffins

6 Blije Kip Eieren

een kleine rode ui

1/2 rode paprika

een half theelepeltje chili flakes

paar takjes bieslook (ongeveer 6 sprietjes)

een handje cheddar of andere geraspte kaas

snuf peper en zout

Ghee om de muffin bakvorm mee in te vetten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Doe de Blije Kip Eieren in een baslagkom en mix dit goed met behulp van een garde.
  3. Snijd alle groenten in kleine stukjes en voeg deze toe aan het ei. Doe vervolgens ook de bieslook, peper, zout en chili flakes hierbij en meng dit goed door elkaar.
  4. Vet je muffin bakvorm goed in met Ghee en giet het eier/groenten mengsel in 9 muffin vakjes.
  5. Bak de ei muffins 20 minuten in de oven op 200 graden.
  6. Laat de hartige muffins even afkoelen in de bakvorm en haal ze eruit na 10 minuutjes.
  7. Enjoy!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Ei muffins met groenten

Spread the love