Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Hightea bij het Vlaamsch Broodhuys

Aan de Meent zit de vestiging van het Vlaamsch Broodhuys waar ik vorig weekend een hightea heb gedaan. In dit artikel lees je meer over deze hightea bij het Vlaamsch Broodhuys.

Brunchen in de stad doe ik maar al te graag: in het weekend of door de weeks als ik een dag werk als zelfstandig ondernemer. Een hightea heb ik echter nog niet zo vaak gedaan. De hoogste tijd om ook op hightea gebied op onderzoek uit te gaan in Rotterdam! Op uitnodiging van het Vlaamsch Broodhuys heb ik vorig weekend hun hightea mogen ervaren.

Vlaamsch Broodhuys locatie Meent

Het Vlaamsch Broodhuys heeft in Rotterdam twee vestigingen: aan de Nieuwe Binnenweg en aan de Meent. De hightea gaan we beleven aan de Meent, maar ik kom ook vaker bij de locatie aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam die dichterbij huis ligt. De vestiging aan de Meent, vlakbij de Markthal heeft binnen ruim voldoende zitplekken in het Baker’s Cafรฉ. Ook wordt er in de winkel volop vers zuurdesembrood van Dimitri verkocht. Naast deze verse broden kan je er ook terecht voor zoete lekkernijen, huisgemaakte granola’s en diverse soorten broodbeleg. Tevens biedt het Vlaamsch Broodhuys allerlei to-go opties aan zoals een verse cappuccino, vers belegde broodjes en een lekker vers croissantje.

De samenstelling van de hightea

Bij het Vlaams Broodhuys kan je vanaf twee personen een hightea doen. Om zeker te zijn van een plekje kan je het beste een reservering maken door langs te lopen of van te voren even te bellen. De hightea bestaat uit een plank enorm goed belegde verse boterhammen รฉn een plank met zoete gerechtjes zoals: scones met clotted cream, chocolade fudge taartje en tarte tartin. In overleg kan je alles tegelijk laten komen of per plank. Wij zijn eerst voor de plank met royaal belegde boterhammen gegaan en hebben afgesloten met de zoete plank vol met lekkernijen.

De theepot mag onbeperkt worden bijgevuld en bij de hightea zitten heerlijke theesoorten bij inbegrepen. Wij hebben genoten op het terras van het Vlaamsch Broodhuys waar ze op verzoek de heather voor je aanzetten en je voorzien van een warme fleecedeken. Uiteraard kan je ook lekker warm binnen plaatsnemen. Ik vind het een aanrader, de porties zijn niet te groot en het is een heerlijk gevarieerde hightea!

Klik hier voor meer reviews op de website.

Hightea bij het Vlaamsch Broodhuys
Spread the love