Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

De Week Zonder Vlees met Iglo Green Cuisine

De week zonder vlees

Van 8 tm 14 maart vindt de vierde editie plaats van de Nationale Week Zonder Vlees. Dit is een campagne waarbij er aandacht wordt gevraagd voor onze vleesconsumptie. Zelf eet ik al jaren geen vlees meer en dit kost mij geen enkele moeite. Ik ben ik van mening dat er genoeg alternatieven beschikbaar zijn waardoor je eenvoudig plantaardig/vegetarisch kunt eten. De Week Zonder Vlees met Iglo Green Cuisine..

Van Iglo Green Cuisine kreeg ik een pakketje vol met vleesvervangers. het was een divers pakketje waarmee ik aan de slag ben gegaan gedurende een week. Tijdens deze week heb ik een aantal nieuwe producten ontdekt zoals: de krokante (vegan) kipfilet, de vegetarische burgers en de veggie sticks. Iglo Green Cuisine heeft een aantal nieuwe producten gelanceerd en ik moet bekennen dat ik er zelf nog niet bekend mee was.

In dit artikel schrijf ik voor jullie het recept uit voor een lekker plantaardige burger. Lees snel verder….

Ingrediënten voor 1 burger

1 verpakking Iglo Green cuisine (dit zijn dus twee burgers)

25 gram veldsla

een hamburger broodje (ik gebruikte hiervoor een zacht broodje)

1/4 rode ui

1 grote augurk

een plakje Violife kaas

Grove mosterd ik gebruikte deze van KoRo (met de code ‘Marisa5’ ontvang je 5% korting op je gehele bestelling bij KoRo)

Mayonaise (ik gebruikte vegan mayo van The Mayo Sisters)

Bereidingswijze Meatless burger

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de burgers hierin op een bakpapiertje. Draai halverwege de burgers een keer om.
  2. Snijd het hamburger broodje in tweeën. Besmeer de onderkant met mayonaise en de bovenkant met mosterd.
  3. Verdeel de sla over de onderkant van het broodje. Vervolgens snijd je de rode ui in ringen en snijd dan ook de tomaat in plakjes.
  4. Pak een kaasschaaf en maak plakjes in de lengte van de grote augurk. Laat alles liggen tot je de burger kunt bouwen.
  5. Als de oven nog 3 minuten aangeeft dan is het tijd om 1 plakje kaas te leggen over 1 burger. De burgers laat je dan nog 3 minuten in de oven. Na 3 minuten haal je ze er uit om de Iglo Green Cuisine burger te bouwen.
  6. Leg de burger met kaas op het onderste deel van het broodje. Top af met tomaat en leg de andere burger er ook bovenop. Als laatste top je nog af met de augurk en rode ui.
  7. Geniet van je plantaardige Iglo Green Cuisine burger en een fijne Week Zonder Week gewenst!

Klik hier voor meer recepten op mijn website.

Iglo Green Cuisine plantaardige burger

Spread the love