Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Quinoa bowl met pulled jackfruit

Pulled jackfruit

We blijven onszelf uitdagen om de lekkerste vega(n) maaltijden te bereiden. Ook tijdens de Week Zonder Vlees houd ik mezelf ermee bezig. Vandaag ga ik voor een Quinoa bowl met pulled jackfruit. Pulled jackfruit is hip en je ziet het ook steeds meer bij take away en delivery. Zelf kook ik er ook vaker mee, dus de hoogste tijd om daarmee zelf eens een recept te maken. Kook je mee?

Ingredienten (1p.)

100 gram zacht Jackfruit (ik gebruikte deze van KoRo en met de code ‘Marisa5 ontvang je 5% korting op je bestelling)

75 gram Quinoa (builtje van Lassi)

een halve avocado

8 kleine Juanita tomaatjes

een paar takjes bieslook

saus om in te marineren: ik gebruikte OH NA MI Kimchi mild sauce, maar je kan ook gaan voor bv. sojasaus of een andere rode saus

Bereidingswijze vegan jackfruit bowl

  1. Trek de stukjes jackfruit een beetje uit elkaar met een vork. Bij mij was de jackfruit al erg goed ge-pulled, dus ik heb dit maar een klein beetje gedaan. Doe de jackfruit in een kommetje. Voeg 2 eetlepels van de saus toe en meng dit met de pulled jackfruit. Laat dit kommetje zo’n 5 minuutjes staan.
  2. Kook het quinoa builtje circa 15 minuten op een zacht vuurtje in een pan met water. Snijd ondertussen de tomaat, bieslook en avocado in stukjes.
  3. Pak een steelpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de jackfruit zo’n 7 minuutjes.
  4. Giet de quinoa af en doe dit in een bowl. Verdeel de jackfruit over de hele bowl en voeg ook de stukjes tomaat toe.
  5. Top vervolgens af met de stukjes avocado en bieslook.
  6. Smakelijk eten!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Serveertip met limoen en guacamole
Spread the love