Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Courgette bloemkool soep

Courgette en bloemkool, ik ben daar momenteel helemaal weg van vandaar dat ik een recept heb gemaakt voor courgette bloemkool soep. Eet lekker met het seizoen mee en maak wekelijks een grote pan soep, ideaal voor wat extra vitamientjes!

Iedere week een pan soep maken, zo kun je even vooruit

Wekelijks maak ik een grote pan soep waar we een hele week mee vooruit kunnen. Ideaal als snelle lunch of als diner met wat lekkere wraps erbij. Met een kom soep krijg je gemakkelijk een grote portie groenten binnen en je warmt er het najaar ook lekker mee op.

Ingrediënten voor circa 10 koppen soep

2 courgettes

een gele paprika

400 gram bloemkoolroosjes

een pastinaak

een gele ui

stukje gember of pure gembersap

twee teentjes knoflook

halve limoen

een bouillonblokje

paar takjes basilicum

snuf cayennepeper(van Badia gekocht bij Amazing Oriental)

1400 ml. water

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en bak deze kort met de knoflook in de pan. Voeg vervolgens ook de pastinaak, paprika en courgette toe en bak kort mee.
  2. Voeg de bloemkool, gember(sap) en water toe. Doe een snuf cayennepeper in de pan en voeg dan ook het bouillonblokje en de takjes basilicum toe. Als laatste pers je een halve limoen uit en giet je dit ook in de pan erbij.
  3. Laat de groenten gaar koken op een lage stand gedurende een uur.
  4. Pureer met de staafmixer tot een geheel en geniet van je courgette bloemkool soep!

Klik hier voor meer soep recepten op de website.

Courgette bloemkool soep
Spread the love