Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bananenbrood met speculoos

Bananenbrood is zo’n typisch tussendoortje waarmee je gezond kunt variëren en wat ideaal is om to go mee te nemen. Lees snel verder voor mijn nieuwste recept: bananenbrood met speculoos.

Gezonder tussendoortje

Bananenbrood is in mijn ogen een ideaal tussendoortje omdat je het maakt met bananen, die heb je toch vaak in huis en door de bananen maak je het zoet in plaats van heel veel suiker toe te voegen. Voor dit recept heb ik dan wel wat speculoos toegevoegd, wat een heerlijk tussendoortje is voor deze herfstachtige dagen.

Ingrediënten voor een bananenbrood

3 oude bananen

een theelepel koek & speculaaskruiden (kaneel kan ook)

90 gram boekweitmeel

210 gram zelfrijzend bakmeel

een eitje

10 gekruimelde speculoos koekjes

4 eetlepels appelcompote

150 ml. water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen fijn en voeg speculaaskruiden toe. Voeg vervolgens boekweitmeel, een eitje, zelfrijzend bakmeel, water en appelcompote toe. Roer of mix dit totdat het deeg één geheel is. Roer de speculoos kruimels erdoor.
  3. Giet dit in een ingevette cakevorm. Top eventueel af met een extra banaan.
  4. Bak de cake een uur op 180 graden en laat deze afkoelen in de bakvorm.

Klik hier voor meer bananenbrood recepten op de website.

Bananenbrood met speculoos
Spread the love